Ofis yapılarının dış cephe kapsamında sürdürülebilirliği
Sustainability of office buildings within the context of facade
- Tez No: 434259
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. JÜLİDE EDİRNE ERDİNÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Ofis yapıları, dış cephe kaplamaları, sürdürülebilirlik, Office buildings, sidings, sustainability
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 119
Özet
Bu çalışmanın amacı, ofis yapılarında dış cephe kapsamında sürdürülebilirlik durumlarıdır. Ofis yapıları günümüzde giderek daha fazla kullanılan ve önemi anlaşılmış yapılardır. Bu tür binalarda, klasik binalara göre daha fazla ofis bir arada bulunmaktadır. Bu çalışmada Sürdürülebilir dış cephe kullanımı ve getirdikleri hakkında bilgi verilmiş ve dünyadan ve Türkiye'den örnekler sunulmuştur. Çalışma iki ana bölüm altında incelenmiştir. İlk bölümde genel olarak sürdürülebilir mimarlık, ikinci bölümde ise ofis yapıları incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is the cases of sustainability of office buildings within context of facade. Office buildings are those increasingly used in our day and of which the importance got understood. In these kinds of buildings, much more offices are exist together compared to classical buildings. In this study, information got provided on use and benefits of facades and some samples has been provided from world and Turkey. The study was examined under two main titles. In the first part, sustainable architecture and in the second part, office buildings, were examined.