Siyasal iletişimde kamu diplomasisi
Public diplomacy in political communication
  1. Tez No: 434454
  2. Yazar: AHMET İLKAY CEYHAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NURDOĞAN RİGEL
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Gazetecilik, Journalism
  6. Anahtar Kelimeler: Siyasal İletişim, Diplomasi, Stratejik İletişim, Kamu Diplomasisi, Algı Yönetim, İkna, Gündem Yaratma, Political Communication, Diplomacy, Strategic Communication, Public Diplomacy, Perception Management, Persuasion, Agenda Setting
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 167
Özet
Siyasal iletişim kavramının önem kazanması son 50 yıllık bir süreci kapsamaktadır. Geniş açıdan bakıldığında, siyasal iletişim, tarihsel gelişim içerisinde her zaman var olmuş bir olgudur. Her ne kadar son 50 yıllık bir süreçte bu alan üzerine araştırmalar yapılmaya başlanmış olsa da, siyasal iletişim süreci, Antik Yunan dönemine kadar uzanan bir yapıya sahiptir. Siyasal iletişim, kendi yapısı içerisinde birçok farklı oluşumu barındırır. Siyasal iletişim kavramı, toplumların kültürel özellikleri, toplumsal gelişmelerin hızı, tarihsel süreçler, psikolojik, sosyolojik, antropolojik olgular, uygulanan yöntemler, vb. bakımından çeşitlilik göstermektedir. Bu nedenledir ki, siyasal iletişim, sosyal bilimler alanından birçok disiplini barındıran, bu alanlardan beslenen ve gelişen, hem kendini hem de bağlı olduğu toplumsal yapıyı etkilemiş bir disiplin olmuştur. Siyasal iletişimin, her koşulda, kendine has bir yöntemi, bir yapısı olduğu gerçektir. Bu yapı birçok alandan beslenmekte ve kendine özgü bir süreç içerisinde gelişme göstermektedir. Günümüz koşulları içerisinde, siyasal iletişim kavramı, siyasi partilerden tutun da, hükümetlerin politikalarını tanıtma, yayma, geliştirme ve başka kültürleri etkileme gibi alanlarda da kullanılmaktadır. Bu makale içerisinde, siyasal iletişimin yapısı anlatılmaya çalışılacak, toplumları etkileme sürecinde siyasal iletişimin yöntemleri olan kamu diplomasisi kavramı ve algı yönetimi kavramları açıklanmaya çalışılacaktır.
Özet (Çeviri)
Political communication concept, that become an important process, has enclosed last 50 years period. From a wide perspective, political communication is a fact which always has been existed in the historical development. Although the research on this area has been proceeded in last 50 years period, the process of political communication has a structure that reached back to the Ancient Greek. Political communication has nestled many other different structure on it own structure. Political communication concept adduced a diversity in terms of the cultural characteristic of societies, the speed of societies' development, historical process, psychological, socialogical, anthropological facts, applied methods, etc. Therefore, political communication is a subject that always affected it's depended society, has contained many different fields of social science on it and has been nourished from them. Political communication, in all circumstances, has a spesific method and structure. This structure is nourished from many other fields and evaluate itself in a spesific process. In today's historical context, the concept of political communication, is in used by political parties and governments in the field of introducing, evaluating and spreading their politics, including this to affect other cultures. In this article, it is attempted to explain structure of political communication and the public diplomacy, perception management concept by the methods of political communication, on the process of imposing societies.