İnşaat sektöründe iş kazalarının psikolojik sonuçları
Psychological results of work accident in construction industry
  1. Tez No: 434899
  2. Yazar: ALP RAZGRATLI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İHSAN KARAGÖZ, DOÇ. DR. ÜMİT IŞIKDAĞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Work Accidents, Psychological Issues, Occupational Health and Safety
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tasarım ve Yapım Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
İş sağlığı ve Güvenliği Yasasının yeni dönemde kabul edilmesiyle çalışanlar ve iş dünyası için yepyeni bir çağ açılmaktadır. Bu kanun sonucunda önleyici bir yaklaşım sergilemektedir. Kazalar sonucu bedensel kayıplar, fiziksel yaralanmalar, meslek hastalıkları olabilmektedir. Ancak bunların yanı sıra birde iş kazalarının çalışanlar üzerinde psikolojik sonuçları oluşmaktadır. Oluşan psikolojik sonuçlar kaza geçiren kişilerin sadece iş yaşamını değil günlük yaşamların da etkilemekte ve doğrudan hayatlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu araştırma da iş kazalarının nedenlerini ve ekonomik boyutlarını inceleyip oluşabilecek kazaların analizini doğru bir şekilde yapmak ve elde edilen bilgiler sonucunda iş kazalarının çalışanlar ve çevreleri üzerindeki psikolojik etkileri ortaya koymaktır. Araştırma bulguları ışığında, çalışma koşulları ve oluşan iş kazalarının sonucunda işgörenlerin psikolojik sağlık belirtileri arasında anlamlı ilişkilerin bulunduğu kabul edilmektedir. Bu amaçla iş kazası geçiren insanlar üzerindeki etkiler açıklanmaya çalışılacaktır. Anahtar Kelime: İş Kazaları, Psikolojik Sorunlar, İş Sağlığı ve Güvenliği
Özet (Çeviri)
Occupational Health and Safety of employees and the business world with the adoption of the law was to begin an important period in terms of. As a result of these laws began to be exhibited in a preventive approach. Accidents result of physical losses, physical injuries, occupational diseases may occur. But these, as well as psychological consequences on employees in a work-related accidents occur. The resulting psychological consequences not only business life of the person who had the accident also affects the daily lives directly and adversely affect their lives. The aim of our research is the result of the analysis of occupational accidents and accidents that may occur to examine the economic dimensions of the right way and get the information we put forward running and psychological impact on the environment as a result of occupational accidents. Our research findings in the light of working conditions and employees' psychological health symptoms occurring as a result of accidents at work has been recognized that there are significant relationship. In our research on people who will be investigated for this purpose occupational accidents.