B2B ve B2C pazarlamada müşteri sadakati programı uygulanması
Implementing of customer loyalty programme on B2B and B2C marketing
  1. Tez No: 436197
  2. Yazar: AYLA EGEMEN BAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALPASLAN FIĞLALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: B2B, B2C, Marketing Strategies
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
Bu çalışmanın amacı, pazarlama stratejilerini kullanarak karlılık ve satış hacminin arttırılmasına yardımcı olmaktır. Bu amaçla ilk olarak, Türkiye'deki mutfak ve mimari yapı satışlarında B2B ve B2C müşterileri için kullanılan pazarlama stratejileri incelenmiştir. Ayrıca şirketin önceki dönemlerde yaptığı satış rakamlarına göre ve uzun süredir stoklarda bulunan ürünlerin maliyetlerinden kurtulmak için yeni pazarlama yöntemi düşünülmüştür. İkinci olarak, Sadakat sistemi içerisinde olması gereken müşteri kitlesi belirlenmiş ve bu müşterilerin bağlı olacakları Sadakat sistemi grupları belirlenmiştir. Bu Sadakat sistemi gruplarına göre müşterilere planlanan % olarak puanlar tanımlanmıştır. Böylelikle karlılık ve satış hacminde artışlar görülmüştür.
Özet (Çeviri)
The purpose of this research is using marketing strategies in order to help increase the profit and expand the volume of sales. Firstly, the marketing strategies used forprofit and expand the volume of sales. Firstly, the marketing strategies used for the b2b and b2c customers in kitchen and architectural build sales in turkey is analysed. Besides, based on the sales numbers of company in recent past, a new marketing strategy to survive the cost of overstocked products has been developed. Secondly, customers to be targeted for the system and their loyalty groups are decided. The bonuses (%) are defined based on these groups. In the end, projected the aim of increase in profit and sales is reached.