Kırklareli'nde yetiştirilen silajlık mısır mekanizasyonunun araştırılması
Research of the mechanization of silage maize in Kırklareli
  1. Tez No: 436462
  2. Yazar: SÜLEYMAN KORKUT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SELÇUK ARIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: silajlık mısır, makine, ekipman, Kırklareli. 2016, 38 sayfa
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Namık Kemal Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyosistem Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 47
Özet
Araştırmada Kıklareli il ve ilçelerinde silajlık mısır üretiminde kullanılan alet ve ekipman kombinasyonları hakkında bilgiler verilmiştir. İl genelinde kullanılan alet ve makine sayıları ve silajlık mısır ekiliş alanlarının verileri belirtilmiştir. Kırklareli'nde silajlık mısır üretiminde kullanılan alet ve ekipmanların doğru kullanımı ve doğrudan silajlık mısır tarımına etkisi anlatılmıştır. Araştırmanın sonunda Kırklareli'nde toplam 1511 adet pnömatik ekim makinası, 317 adet damla sulama tesisi ve 339 adet mısır silaj makinası varlığı tespit edilmiştir. Kırklareli'nde 2015 yılında 87.931 da alanda silajlık mısır üretimi yapılmış ve 386.970 ton silajlık mısır elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study information about the tools and equipments used in production of silage maize are given in the provinces and towns of Kırklareli. The number of tools and machines that are used across the province are specified. Proper usage of tools and equipments that are used in prossesing of silage maize and direct impact on the silage maize farming is practiced in Kırklareli. At the and of the study, It has been confirmed that there are 1511 pneumatic sowing machines, 317 drip irrigation facilities and 339 maize silage machines in Kırklareli. In 2015 87.931 (da) in the area, maize production was made and 386.970 tons of maize were obtained in Kırklareli. Keywords : silage of maize, machines,tools,Kırklareli…. 2016, 38 page