Insan kaynakları yönetiminde çalışanlara yönelik eğitimin önemi ve çalışan performansı ilişkisi: İzmir ilinde bir uygulama
Importance of the training for employees and its relation with employee performance in human resources management: The practise will take place in the city of İzmir
- Tez No: 436664
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MİNE YENİÇERİ ALEMDAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
- Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları, Eğitim ve Geliştirme, Çalışan performansı, Human Resources, Training and Improvement, Employee Performance
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 163
Özet
Küresel rekabetin yaşandığı günümüzde işletmeler devamlılıklarını sağlayabilmeleri için bu ortamda kalıcı ve başarılı olmak zorundadırlar. İşletmelerin en önemli sermaye kaynağı olan insan, örgütsel zekanın, başarının ve gücün kaynağını oluşturmaktadır. Bu nedenle işletmelerin başarısı ve gücü çalışanlarının başarısı, gücü ve kapasiteleriyle mümkün olmaktadır. Çalışanların bilgi ve becerilerinin doğru kullanılması, bu yeteneklerinin sürekli olarak geliştirilmesi ve uzmanlaştırılmaları gerekmektedir. Çalışma hayatında yer alan bireyler kariyer gelişimlerinde her an bilgi eskimesi sorunu ile karşılaşmaktadırlar ve başarıları için kendilerini sürekli olarak yenilemeleri ve geliştirmeleri gerekmektedir. Günümüzde işletmelerin rekabet avantajı sağlayabilmeleri insan odaklı yönetim tarzlarını benimsemekle mümkün olmaktadır. Çalışanına değer veren, onların kişisel gelişim ihtiyaçlarını karşılayan, performanslarını adil ve bilimsel yöntemlerle değerlendiren, ihtiyaç ve beklentilerine yanıt veren kuruluşların rekabet avantajı sağladıkları görülmektedir. Tüm bu bilgiler ışığında, bu çalışmada, günümüz rekabet koşullarında başarılı olmak isteyen işletmelerin üzerinde durmaları gereken en önemli örgütsel faktör insan kaynakları yönetiminin çalışanlara yönelik uyguladıkları eğitim ile çalışanların performansları arasındaki ilişki incelenmeye çalışılmıştır. İnsan kaynakları eğitimi ile çalışan performansı arasındaki ilişkinin açıklanması araştırmamızın amacını oluşturmaktadır. Araştırma kapsamında belirli amaçlara ulaşabilmek için nitel bir araştırma süreci tasarlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda düzenlemiş olduğumuz yarı yapılandırılmış gözlem formu ile insan kaynakları yöneticilerine ve çalışanlara ayrı ayrı hazırlanmış sorular sorulup, elde edilen sonuçlar içerik ve betimleyici analiz kullanılarak analiz edilecek ve bulgular yorumlanarak sonuca varılacaktır.
Özet (Çeviri)
Nowadays, businesses that are experiencing the global competition in this environment must be permanent and successful for the continuity. The human are the main source of the organizational intelligence, success and power which constitutes the most important source of businesses.Therefore the success and power of the businesses is only possible with the success, power and capacity of their employees. A proper usage of the knowledge and skills of employees to continuously develop their skills and specialize on the same matter.Most of the individuals in the working life are faced with the problem of aging information at any moment during their career development and are required to renew and improve themselves continuously for their achievements. Nowadays Companies can provide a competitive advantage, but this is only possible by adopting the people-oriented management style. The companies who value their employees, meet the needs of their personal improvement, evaluating their performance in a fair and scientific methods, fulfill the needs and expectations of the employees are having a strong competitive advantages. In the light of all this information, the main aim of this study is to find the relationship between the human resources education and the employee performance of Companies that want to succeed in today's competitive environment. It is the objective of our research to explain the relationship between human resources training with employee performance. The qualitative research process is designed to achieve specific objectives within the scope of research.A seperately prepared question for this purposes will be asked to the Human Resources Managers and employees, the result will be filled in a semi-structured observation form,and obtained results will be analyzed by using the content and descriptive analysis for conclusion.