Dijital pazarlama ve marka sadakati ilişkisi: Online alışveriş sitelerine yönelik bir inceleme
The relation between digital marketing and brand loyalty: an anlysis on online shopping sites
  1. Tez No: 437215
  2. Yazar: FARUK ALIJI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYDA UZUNÇARŞILI SOYDAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, İşletme, Public Relations, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Dijital pazarlama, marka sadakati, online alışveriş, sosyal medya, Digital marketing, brand loyalty, online shopping, social media
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Halkla İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
İletişim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte, haber alma ve iletişim kurma süreci hızlanmıştır. İnternet hızının artmasıyla kullanıcı sayısı da artmıştır, bilgi paylaşımları ve erişim kolaylaşmıştır. Pazarlama, geleneksel yöntemlerden dijitale entegre edilmeye başlanmıştır. Dijital pazarlama kavramı ile toplumda yeni bir sektör haline geldi. İnternet kullanımı kişisel bilgisayarlardan sonra tablet ve akıllı telefonlara geçmesiyle pazarlamanın da dijitalleşmesini gerektirdi. Bu değişim, hedef kitleye daha hızlı ulaşmayı sağlanmıştır. Standart alışveriş alışkanlıklarının internet ortamının taşınmasında da etkili olmuştur. Online alışveriş ile ticareti artık elektronik ticarete dönüşmeye başlanmıştır. Bu süreçle birlikte, iş modeline göre pazaryeri, özel alışveriş, arabulucu gibi farklı e-ticaret siteleri kurulmaya başlanmıştır. Satın alma alışkanlığını değiştirerek, internet ortamında kolayca ve hızlı bir şekilde alışveriş imkânı doğmuştur. E-ticaret kullanımının artmasıyla birlikte, online alışveriş siteleri de marka sadakatini oluşturmak ve müşteriyi sitesine alışverişe yönlendirmek için sosyal medya mecralarında dijital kampanyalar ile etkili olma yolunu seçmiştir. Bu çerçevede sosyal medya mecralarında yürütülen kampanyalar önem taşımaktadır. Bu tez çalışmasında, online alışveriş sitelerinin dijital pazarlamayı kullanarak sosyal medya üzerinden marka sadakati oluşturmak için yaptıkları kampanyalar incelenmiştir. Bu doğrultuda ilk bölümde pazarlamadan dijital pazarlamaya geçiş süreci ve dijital pazarlama yöntemleri açıklanmıştır. İkinci bölümde marka sadakati ve dijital pazarlama ilişkisi ile birlikte, e-ticaretin gelişim süreci ve türleri işlenmiştir. Üçüncü bölümde ise online alışveriş sitelerinin sosyal medyada yaptıkları kampanyalar detaylı şekilde incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
With the development of communication technologies has accelerated the process of setting up intelligence and communication. The number of users has increased with the increasing speed of the Internet has facilitated information sharing and access. Marketing has begun to integrate digital than traditional methods. In society with the concept of digital marketing it has become a new industry. Internet usage after the personal computer market by moving to tablets and smart phones also requires the digitalization. This change has been achieved to reach the target audience more quickly. The transports of the standard internet shopping habits have also been effective. commerce and online shopping, electronic versions, has now begun to turn into a trade. With that process, market-based business model, specialty stores, different e-commerce sites have been established as a mediator. Changing buying habits, shopping opportunities are born easily and quickly on the internet. With the increasing use of e-commerce, it has chosen to be effective digital campaigns on social media channels to build brand loyalty in the online shopping sites and shopping to direct the customer to the site. the campaign in social media channels is important in this context. In this study, online shopping sites, using digital marketing to build brand loyalty through social media campaigns they made were examined. The transition to digital marketing, marketing direction, and are described in the first part of this digital marketing methods. In the second part with the relationship between brand loyalty and digital marketing, e-commerce development process and types it is processed. In the third part of a social media campaign on their online shopping sites were examined in detail.