Ağızdan ağıza pazarlamayı etkileyen faktörlerin incelenmesi: lokantalarda bir uygulama
Examining the factors determining word of mouth marketing: an application on restaurants
- Tez No: 438328
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ALPASLAN YÜCE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Pazarlama İletişimi, Bütünleşik Pazarlama İletişimi, Ağızdan Ağıza Pazarlama, Ağızdan Ağıza İletişim, Tüketici Sadakati, Marketing Communications, Integrated Marketing Communication, Word of Mouth Marketing, Word of Mouth Communications, Consumer Loyalty
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kafkas Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 137
Özet
Günümüzde pazar alanında sunulan ürün çeşitliliğinin fazla olmasından dolayı tüketiciler satın alma kararı aşamasında kararsız kalmaktadır. Bu kararsızlık tüketicileri bağımsız ve objektif bilgi kaynaklarına yöneltmektedir. Bu sebepten dolayı tüketiciler satın almayı tercih etmeden önce etrafındaki diğer tüketicilerden bilgi almakta ve ağızdan ağıza pazarlama yolu ile elde ettiği bilginin daha güvenilir olduğunu düşünmektedirler. İşletmeler mal ve hizmetleri ile ilgili olumlu düşüncelerin yayılmasını ve müşterilerin bu konu hakkında konuşmalarını sağlayarak ağızdan ağıza pazarlamayı gerçekleştirmeleri, bunun sonucunda tüketici memnuniyeti ve sadakatini artırmaları onlara avantaj sağlayacaktır.
Özet (Çeviri)
Due to the high level of product variety, consumers face with confusion in purchasing process in our era. That confusion conducts consumers towards the independent and objective sources of information. Because of that reason consumers tend to achieve information through other consumers before making their purchase and tend to consider worth of mounth marketing more reliable.It would be beneficial for firms to provide spread of thoughts related with products and services for realizing worth of mounth marketing, and consequently it would be beneficial for firms to increase consumer satisfication and loyalty.