E-ticarette pazarlama uygulamaları: iran pazarında bir araştırma
E-commerce marketing practices: A research in the Iranian market
- Tez No: 438971
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FİGEN YILDIRIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Elektronik Ticaret, İhracat, Hazır Giyim, electronic commerce, export, clothing
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 123
Özet
Bu çalışmanın amacı Türkiye'den İran'a gerçekleştirilen elektronik ticaretin hazır giyim ihracatına olan etkilerini ortaya çıkarmaktır. Çalışmanın evrenini Türkiye'den İran'a elektronik ticaret yolu ile hazır giyim ihracatı gerçekleştiren firmaların yöneticilerinin tamamı oluşturmaktadır. Çalışmanın örneklemini ise, Türkiye'den İran'a elektronik ticaret yolu ile hazır giyim ihracatı gerçekleştiren tek bir firmanın kurucu yöneticisi oluşturmaktadır. Çalışmanın sektörel anlamda tek bir firmanın tek bir yöneticisi ile gerçekleştirilmesi sinirli olarak kabul edilmektedir. Araştırma kapsamında odak group görüşmesi gerçekleştirilmiş ve veriler bu yöntem ışığında elde edilmiştir. Çalışmanın sonucunda Türkiye'den İran'a elektronik ticaret yolu ile gerçekleştirilen ihracatın gelişim aşamasında olduğu ancak bu alanda çok fazla bir girişime rastlanmadığı ortaya çıkarılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study was performed to Iran from Turkey ready electronic commerce to elucidate the effect of clothing exports. The population of research the ready-made garments exports from Turkey to Iran by way of electronic commerce companies constitute all of the managers. The sample of the study, one that performs apparel exports from Turkey to Iran by way of electronic commerce. It constitutes the founding director of the company. Research the industry in general one considered to be performed with a single manager of a company as a limitation it is. within this research is used focus group interview It was performed and data were obtained in this method light. As a result of research Turkey exports to Iran by way of electronic commerce is in the development stage, but in this field any steps has not been taken.