Creativity in viral advertising as a new advertising strategy
Yeni bir reklam stratejisi olarak viral reklamda yaratıcılık
  1. Tez No: 440568
  2. Yazar: SENA GÜNAY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YEŞİM ÖZAKÇA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Yaratıcı Reklam, Tüketici Davranışları, Ağızdan Ağıza Pazarlama, Viral Pazarlama, Viral Reklam, Creative Advertising, Consumer's Behaviors, Word-of-Mouth Marketing, Viral Marketing, Viral Advertising
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İzmir Ekonomi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Medya Ve İletişim Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Bu çalışmanın asıl amacı reklamda yaratıcılık kavramını viral pazarlama ve viral reklam bağlamında anlamaktır. Bu tezde reklamcılar arasında belli mutabakat olmasada yaratıcılık kavramı, markaların pazarlama stratejileri, yaratıcı reklamın tüketiciye etkisi dört farklı reklam ajansından reklam yaratıcıları ile yapılan röportajlara dayanarak araştırılmıştır. Yaratıcı süreçte, reklamcılar sosyo kültürel, sosyo psikolojik faktörler ve insanların satın alma tercihlerini etkileyen deneyimlerinin yanısıra hedef kitle, firma mesajı ve ürün özelliklerini göz önünde bulundurur. Bu çalışmada ayrıca geleneksel medya ve dijital medya kullanımının karşılaştırılması, viral reklam ve tüketicilerin paylaşma deneyimi sonucunda viral pazarlamaya yol açan ağızdan ağıza pazarlamanın önemi konuları da ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
The main purpose of this thesis is to understand the concept of creativity in advertising in the context of viral marketing and viral advertising. Although there is not an agreement or a certain criteria on strategies of creative advertising and its influence on consumers, relying on in depth interviews with advertising practitioners in four advertising agencies, the thesis explores brand's marketing strategies employed by creative practitioners. In the creativity process, advertising practitioners take target audience, company's message, and features of product, into consideration as well as socio-cultural, socio-psychological factors and people's experiences that affect consumers' purchasing preferences. The study also discusses use of traditional media and digital media in comparison regarding the viral advertising and the significance of Word of Mouth Marketing (WOM) which appeared as a result of customers' sharing experiences and pave the way for viral marketing.