Logistics, energy and trade on the modern Silk Road
Modern İpek Yolu üzerinde lojistik, enerji ve ticaret
  1. Tez No: 440569
  2. Yazar: TANSEL ULUDERYA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUHİTTİN H. DEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Enerji, Energy
  6. Anahtar Kelimeler: İpek Yolu, Modern İpek Yolu, İpek Yolu Lojistiği, İpek Yolu Enerjisi, İpek Yolu Ticareti, Silk Road, Modern Silk Road, Silk Road Logistics, Silk Road Energy, Silk Road Trade
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İzmir Ekonomi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sürdürülebilir Enerji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Günümüzde yeni İpek Yolu fikirleri revize edilmektedir, özellikle İpek Yolu üzerinde olan ülkeler bu güzergâhın öneminin farkındalar. Bu çalışmada ki analizler, Modern İpek Yolunun belirlenen araştırma soruları olan; enerjinin durumu, ticari ve lojistik olarak etkileşimler, gelecekteki olası potansiyeller ve Modern İpek Yolunun gerçekleşme ihtimalleri sorularına lojistik, enerji ve ekonomi disiplinleri ve bunların birbirleriyle etkileşimlerini inceleyerek cevap vermektedir. Bu vesile ile Modern İpek Yolu lojistiği, ticareti, ekonomisi ve enerji potansiyellerini, oluşturulan veri tabloları detaylı bir şekilde açıklamaktadır. Ayrıca bu güzergâh üzerindeki büyük oyuncuların Modern İpek Yoluna yön vermeleri için önemli rolleri olduğu, ana aktörler olan Çin ve Rusya gibi yüksek nüfus ve geniş ticaret hacimlerine sahip oluşlarından dolayı, ekonomi ve enerji konuları üzerinde etkin rolleri olduğunu anlatmaktadır. Sonuç olarak modern İpek Yolu, lojistik, ticaret, ekonomi ve enerjinin potansiyelleri adapte edilen excel datalarıyla var olan koşulların farkındalığı da sağlanmış olacak.
Özet (Çeviri)
These days the new Silk Road ideas are revising, especially the countries which are located on the Silk Road are aware of the importance of the Silk Road Route. This thesis analysis about Modern Silk Road, examining Logistics of The New Silk Road, energy issues of the new Silk Road and exist trade flows of Today's Silk Road. The major players in this route will play significant roles to give directions to this route. Main players are China and Russia which are highly populated and their trade volume have more essential role of economy and energy. The analysis in this study is Modern Silk Road in terms of logistics, economy, energy and interactions between these disciplines in order to answers research questions such as situation of energy, trade and logistics interactions on The Silk Road, possible potentials in the future and possibility of modern Silk Road. Hereby The Modern Silk Road will be understood the conditions of the Silk Road's logistics, trade, economy and energy potential by the adaptation of a number of excel data and obtained primary data from interviews to be aware of Today's Silk Road circumstances.