Kruvaziyer turizmi katılımcılarının deneyimleri, memnuniyetleri ve davranışsal niyetleri
Dimensions of cruisers' experiences, satisfaction and behavioral intentions
  1. Tez No: 440631
  2. Yazar: ÖZNUR ÇETİNKAYA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MELTEM CABER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Kruvaziyer Turizmi, Deneyim Boyutları, Memnuniyet, Davranışsal Niyet, Cruise Tourism, Dimensions of Experince, Satisfaction, Behavioral Intentions
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
'Kruvaziyer Turizmi' dünyada hızla gelişen ve ziyaret ettiği ülke veya şehirlere oldukça yüklü gelir bırakan, orta ve üst gelir grubuna hitap eden bir turizm çeşididir. Kruvaziyer gemi seyahati belirli limanlardan başlar, belirli sayıda limanlar arasında ve belirli sürede gerçekleşecek olan seyahat boyunca, ulaşım, konaklama, yeme-içme, eğlence ve daha birçok turistik ürünü içerir. Türkiye'de kruvaziyer gemilerinin en çok ziyaret ettikleri limanlar Kuşadası ve İstanbul'dur. Bu nedenle bu çalışmada araştırma sahası olarak İstanbul seçilmiştir. Çalışmanın birinci bölümünde Kruvaziyer Turizmi hakkında detaylı bilgi verilmiştir. İkinci bölümde Türkiye'de Kruvaziyer Turizmi anlatılmış ve tartışılmıştır. Üçüncü bölüm deneyim boyutlarını, memnuniyeti ve davranışsal niyeti açıklamaktadır. Son bölüm araştırma metodunu, istatistiksel analizleri ve bulguları, sonuç ve önerileri kapsamaktadır.
Özet (Çeviri)
'Cruise Tourism' is a type of tourism that develops rapidly throughout the world. It provides a vital source of income for the cities and countries that are visited, and it mostly addresses the middle and upper income classes. Cruise ship vacations start from particular ports and continue in between varying numbers of ports. These vacations are during a specific period of time in which transportation, accommodations, food and beverage, entertainment and more touristical products are often all-inclusive In Turkey, the most visited ports by cruise ships are Kuşadası and Istanbul. Because of this reason, Istanbul has been chosen as a reserach area. In the first part of the study, detailed information about Cruise Tourism is given. In the second part, Cruise Tourism in Turkey is explained and discussed. The third part explains the dimensions of experiences, satisfaction and behavioral intentions. The final part includes the research method, the statistical analysis findings, conclusions and recommendations.