Network formation with systemic risk and default insurance
Sistemik risk ve iflas sigortası ile ağ oluşumu
- Tez No: 440674
- Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH KORAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: A˘g Olu¸sumu, ˙Iflas sigortası, Riskten Ka¸cınma, Sıkı-Kararlılık, Sistemik risk, Default Insurance, Network Formation, Risk Aversion, Strong-Stability, Systemic Risk
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 49
Özet
Bu araştırmada, riskten kaçınan yatırımcılar birbirleriyle ortaklaşa yatırım yapmak için bir ağ oluşumu oyunu oynadığında dengede ortaya çıkan ağları çalışıyoruz. Projelerin neticeleri rastsal olduğu için, gerçekleşen şoklara bağlı olarak, yatırımcılar iflas etmeyi seçebilir. Ancak, projelerdeki ortakların iflas etmesi yatırımcılar için zararlıdır ve yatırımcıların bu zarara karşı iflas sigortası alma seçeneği vardır. Biz bu modelde, denge ağların o belli bir büyüklükteki tam bileşenlerden oluştuklarını ve bu büyüklüğün de bir bileşenin içindeki yatırımcıların beklenen faydalarını ençoklaştıracak şekilde olduğunu gösterdik. Geniş bir parametre çeşitliliği için, görünen odur ki yatırımcılar dengede sigorta almamayı tercih etmektedir.
Özet (Çeviri)
In this paper, we study the networks that arise in the equilibrium when risk averse investors play a network formation game for making joint investments with each other. The outcomes of these projects are stochastic and hence, depending on the shock realizations, investors may choose to default. However, counterparty defaults are damaging and investors have the option to buy default insurances against this damage. We show that in this model, equilibrium networks consist of complete components of a certain size, which maximize the expected utility of investors in that component. For a wide variety of parameters, it turns out that investors choose not to buy any insurance at the equilibrium.