Alacak yönetimi ve karlılık arasındaki ilişkinin belirlenmesi, Somali Puntland'de bir uygulama
The relationship between account recievble managment and profitability, a research in Puntland of Somalia
  1. Tez No: 440849
  2. Yazar: FARDOWSA SAİD FARAH
  3. Danışmanlar: DOÇ. İBRAHİM AKSU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kredi Yönetimi, Alacak Hesapları Yönetimi, Ticari Kredi, Credit Manangment, Accounts Receivables Manangment, Trade Credit
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İnönü Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Finansman Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
Bu çalışma, Somali Puntlnad Eyaleti, Garowe başkentinde faaliyet gösteren 3 üretim şirketinin kredi yönetimi ve karlılıkları arasındaki ilişkiyi anlamak için yapılmıştır. Seçilen şirketler, Nugal Su Şirketi, Farjano Maden Suyu Şirketi ve Jubba Saf Mineralli Sular Şirketi'dir. Bu şirketlerin seçilme nedeni, söz konusu şirketlerin ticari kredi finansmanının kısa vadeli bir kaynak ve bazen ödenecek faturalar biçimini almasıdır. Bu araştırmanın amacı, seçilen şirketlerin karlılığı üzerindeki kredi yönetiminin etkilerini gösremenin yanı sıra diğerleri arasında ticari kredinin etkin ve verimli yönetim aracı olarak kullanılmasının avantajlarını vurgulamaktır. Bu çalışma, Eylül 2014- 2015 dönemini kapsamaktadır. Araştırma enstrümanı olarak istenen sonucu elde etmek amacıyla anket kullanılmıştır. Çalışmanın bulguları ve sonuçları ışığında, birtakım öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The study will mean to establish the relationship between credit management and profitability of 3 selected manufacturing companies in Garowe capital city of Puntlnad State of Somalia. Our selected companies are Nugal Water Company, Farjano Mineral Water Company and Jubba Pure Mineral Water Company. This is because; trade credit is a short term source of finance and sometimes take the form of bills payable. The objective of this research study is to highlight the effects of the credit management on the profitability of the selected companies as well as to highlight the advantages of effective and efficient management of trade credit amongst others. This study covers the period between September 2014 up to 2015. Questionnaires are used as research instrument for the purpose of obtaining the desired result. In treating and analyzing the data collected, an extensive use of tabular information and percentages will be of great importance. In the light of the findings and conclusions of this work, there will be recommendations.