Azerbaycan'daki hastanelerde tedarikçi seçimine etki eden faktörler
The factors which affected to the supplier's choice in the hospitals of Azerbaijan
- Tez No: 441069
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET AYTEKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hastaneler, Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Hospitals, Health Care Management, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Tedarik Zinciri Yönetimi, Tedarikçiye Güven, Müşteri Memnuniyeti, Azerbaycan'daki hastaneler, Supplier Chain Management, Supplier Choice, Trust in Supplier, Customer Satisfaction, The Hospitals in Azerbaijan
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 80
Özet
Bu çalışmada; ilk olarak tedarik zinciri yönetimi ile ilgili literatür taranarak çalışmanın teorik alt yapısı oluşturulmuştur. Sonraki aşamada ise, tedarikçi seçimine etki eden faktörlerin güven ve müşteri memnuniyeti üzerindeki etkisini araştırmak için Azerbaycan'daki faaliyette bulunan 119 hastanede 129 kişi üzerinde yapılmış anketten elde edilen veriler analize sokulmuştur. Yapılan analizin sonucunda tedarikçiye güveni ve müşteri memnuniyetini etkileyen en önemli değişken olarak marka bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study; first of all, theoretical structure of the study related literature has been created with the supply chain management. In the next stage, the data of 129 people obtained from 119 hospitals which operates in Azerbaijan in the survey to investigate the impact on customer satisfaction and trust of the factors affecting the choice of supplier was introduced in the analysis. In the results of the analysis shows that brand is the most important variable of affecting trust of supplier and customer satisfaction.