Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin bina içi veri iletişim ağını kontrol eden arızalarını yorumlayıp değerlendiren uzman sistem
A Diagnostic expert system for controlling and troubleshooting local area network of Akdeniz University Computer Research and Application Center
- Tez No: 44160
- Danışmanlar: DOÇ. DR. OSMAN SAKA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Tıbbi Biyoloji, Computer Engineering and Computer Science and Control, Medical Biology
- Anahtar Kelimeler: Veri İletişimi, Bilgisayar Ağı, Uzman Sistemler. 89, Data Communications, Network, Expert Systems. 90
- Yıl: 1995
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİNİN BİNA İÇİ VERİ İLETİŞİM A?INI KONTROL EDEN,ARIZALARI YORUMLAYIP DE?ERLENDİREN UZMAN SİSTEM. YILDIRIM,Pınar Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi : Doç.Dr. Osman SAKA Antalya, 1995 ÖZET Bu çalışmada Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezinin bilgisayar ağını denetleyen, hata ve arızaları belirleyen bunların giderilmesi için uygun çözümler sunan bilgitabanlı bir uzman sistem geliştirilmiştir. COMEX(Communication Expert) adı verilen uzman sistem, Xi Plus uzman sistem kabuğu üzerinde ileriye doğru zincirleme çıkarım mekanizması kullanılarak oluşturulmuştur. Bu uzman sistem sayesinde network yapısında ortaya çıkacak herhangi bir problem yada arızaların network uzmanına gerek duyulmadan çözümlenmesi sağlanacaktır.
Özet (Çeviri)
A DIAGNOSTIC EXPERT SYSTEM FOR CONTROLLING AND TROUBLESHOOTING LOCAL AREA NETWORK OF AKDENİZ UNIVERSITY COMPUTER RESEARCH AND APPLICATION CENTER YILDHUM, Pınar Akdeniz University Institute of Health Sciences M.S. Thesis Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Osman SAKA Antalya, 1995 ABSTRACT In this study, a knowledgebase expert system, is developed for controlling the network of Akdeniz University Computer Research and Application Center while controlling the network, this expert system detects and diagnosis faults and presents a variety of solutions. The expert system named COMEX(Communication Expert) is developed by forward chaining inference engine on Xi Plus expert system shell. COMEX, acting as a network manager proposes technical advices to remedy faults and problems in the network.