The students' perceptions of literary texts in university level reading courses
Üniversite seviyesindeki okuma derslerinde edebi metinlerin kullanılmasının öğrenciler tarafından algılanışı
- Tez No: 443076
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KIM RAYMOND HUMISTON
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Edebiyat, İngilizce Eğitiminde Edebiyat / Edebi Metinler Kullanımı, Üniversite Okuma Dersleri, Literature, Using Literature in EFL, Literary Texts in ELT, Reading at University
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çağ Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
Bu çalışmanın temel amacı, üniversitelerdeki okuma derslerinde edebi metinlerin kullanımının ne derece etkili ve faydalı olabileceğini ortaya çıkartmaktır. Ayrıca bu çalışma, İngilizce Eğitimi'nde edebi metinlerin kullanımının diğer metinlerin kullanımından daha faydalı olabileceğini de ortaya çıkartmaya çalışmaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda, hem nitel hem de nicel bir yöntem takip edilerek çalışma daha geçerli hale gelmiştir. Bu çalışma Toros Üniversitesi'nde 60 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Nitel yöntem, 4 açık-uçlu sorunun dâhil olduğu bir görüşme ve nicel yöntem, toplamda 20 maddenin bulunduğu 2 anketten oluşmuştur. Edebi metinleri temsilen uygun bir kısa hikâye kullanılmıştır. Bu çalışmanın sonucu olarak da edebi metinlerin diğer metinler ile kıyaslandığında İngilizce eğitiminde daha etkili ve faydalı olabileceği sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
The main aim of this study is to show how effective and useful the literary texts may be in reading classes at universities. Above all, this study tries to reveal the advantages of literary texts over non-literary texts. In order to reach these aims, a qualitative and a quantitative methodology was followed, which makes the study more valid. The lessons were conducted at Toros University with 60 students. The qualitative part of the methodology includes an interview which has 4 open-ended questions. On the other hand, the quantitative part consists of two questionnaires, which include 20 items in total. A convenient short story was selected to represent literary texts. As a result of this study, when compared with the non-literary texts, it has been found out that literary texts may be more effective and useful in English as Foreign Language Teaching.