Türk bankacılık sisteminde katılım bankalarının tercih nedenleri ve bir uygulama
Participation in the Turkish banking system banks prefer causes and an application
  1. Tez No: 443135
  2. Yazar: HATİCE ÖRNEK YILMAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İHSANİYE GÖKÇE KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Banking
  6. Anahtar Kelimeler: Katılım Bankaları, Faiz Hassasiyeti, Tercih Sebepleri, Participant Banks, Interest Rate Sensitivity, Reasons for Preference
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ekonomi Finans Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu tez çalışmasında; Türkiye'de bankacılık sisteminde katılım bankalarının tercih sebeplerinin neler olabileceği üzerinde durulmuştur. Katılım bankalarının tercih sebeplerinin sadece faiz hassasiyeti değil, müşteri memnuniyeti, kârlılık, ürün ve hizmet kalitesi, yönetici ve personel davranışları gibi faktörlerin incelenerek ortaya koyması amaçlanmıştır. Çalışmanın uygulama kısmında araştırmanın amacı, kapsamı, araştırmanın modeli ve hipotezleri, kullanılan ölçüm araçları, kullanılan istatistiki analizler ve analiz bulguları verilmiştir. Anket farklı katılım bankalarının 430 müşterisine uygulanmıştır. Uygulanan anket sonuçları SPSS 22.0 paket programı ile analiz edilmiştir. Analiz sonuçları, tablolar halinde yorumlanmış ve sonuçlara ulaşılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the reasons for why the participation banks is being preferred in the banking system in Turkey will be focused on. It is summarized that those reasons are not only related with the interest rate sensitivity; they are related with some factors such as customer satisfaction, profitability, the quality of products and services and also managers and staff behaviors. In the implementation part, the purpose, scope, model and hypothesis of the study; measurement tools and statistical analysis that are used and findings of analysis are given. The survey is conducted to 430 different participant bank customers. The results of the survey are analyzed by SPSS 22.0 package program. The outcomes of the analysis are interpreted with tables and findings are tried to get obtained.