Edebiyat siteleri çerçevesinde sosyal medya edebiyatı
Social media sites framework of arts and letters in
  1. Tez No: 443154
  2. Yazar: RANA SENANUR DOĞAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. M. FATİH ANDI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Edebiyat, Sosyal Medya, Edebiyat ve Sosyal Medya, Edebiyat Siteleri, Küreselleşme, Popüler Kültür, Literature, Social Media, Literature and Social Media, Literal Based Websites, Globalization, Popularism
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 159
Özet
Küreselleşen dünyanın tek tuşlu mahallesi sosyal medya ve internetin kaçınılmaz ağına takılan sanat, medyanın“iletme”gücünden yararlanırken, bir yönüyle de medyatik olmanın farklı boyutlarından etkilenmektedir. Edebiyatın ilk soluğundan bu yana uğradığı değişim, edebiyatın taşıyıcısı hükmündeki araçlardaki küresel değişimlerle, edebiyatın aracılarından da etkilendiğini ortaya koymaktadır. Bugün iletişimin temel direklerinden sayılan sosyal medya, edebiyatın taşıyıcısı olduğu kadar edebiyatın“yapıcısı”olma yolunda ilerlemektedir. Güncel edebiyatın akış yönünde yadsınamayacak bir etkisi olan sosyal medya ve bu edebiyatın –takibi mümkün- bir ayağı olarak“edebî internet siteleri”önem arz etmektedir.
Özet (Çeviri)
Caught into the indispensable nets of the globilizing world's one-touch neighborhood being social media and internet, the art, drawing on the power of the“transmission”of the media, otherwise gets affected by different sizes of becoming mediatic. Metamorphosis that it was since the very first breath of the literature, with the tools in holder-equivalent of the literature, as well as affected by mediators of the literature it puts forward. Counted as one of the precipitations on communication, the social media is on the way through as much of being the holder of the literature as being“constructor”of the literature. Having an incontrovertible effect downstream the current literature, the social media and of being a -following- side of this literature,“the literal based websites”get become more of the issue.