Trabzonspor Kulübü'nün, Trabzon kentinin sosyo-ekonomik yapı üzerinde etkisinin, Trabzonspor ışığında değerlendirilmesi
The evaluation of ts football club's influence on socio-economic structure
  1. Tez No: 443171
  2. Yazar: MEHMET DERELİOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÖMER GÜRKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Spor, Kültür, Küreselleşme, Sosyo-Ekonomik, Sports, Cultur, Globalization, Socio-Economic
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Avrasya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim Bilimleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 138
Özet
Günümüzde spor, insan hayatını sağlıklı ve daha kaliteli hale getirmek adına yapılan bir faaliyet olarak görülmektedir. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanında sportif aktivitelerin insanların günlük hayata, fiziksel ve psikolojik olarak hazırladığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Spor Küresel açıdan ise, toplumların bulundukları ortamın sosyo-ekonomik şartlarına bağlı olarak yaygınlık göstermektedir. Ayrıca Spor küresel olgunun hızla yayılmasına yardımcı olan bir tüketim kavramıdır.
Özet (Çeviri)
Sport refers to an activity requiring to hold and sustain a sanitary and balanced procedure in a much better quality of human life, most particularly of late years. The nation of cultural activities a long with sportive ones are psychologically made ready for a person daily life is at large approved the present. As a global case, sport is widely dependent upon the socio-economic terms of societies. Sport is separately an element involving the consumption fast speeding up the globalization considerably.