The impacts of the economic and social structure of Rio de janeiro on drug trafficking and solutions
Rio de Janeiro'daki ekonomik ve sosyal yapının uyuşturucu kullanımı ve uyuşturucu trafiği üzerindeki etkileri ve çözüm yolları
  1. Tez No: 443344
  2. Yazar: SENA BELKAYALI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYŞE NİLÜFER NARLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Public Administration, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Rio de Janeiro, uyuşturucu kullanımı, uyuşturucu trafiği, ekonomik ve sosyal istikrar, serbestleştirme, Rio de Janeiro, drug usage, drug trafficking, economic and social stability, solutions, and liberalization
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Küresel İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Küresel İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 152
Özet
Brezilya'da şehirleşme yapısı, 1822 yılında ülkede bağımsızlığın ilanından günümüze kadar ekonomik ve sosyal yönden önemli değişikliklere uğramıştır. Aynı dönemde nüfus artışı, işsizlik oranının yükselmesi, 1888 tarihine kadar köle ticaretinin yapılması, hızlı şehirleşme, dengesiz gelir dağılımı ve ortaya çıkan yoksulluk gibi nedenlerle suç unsuru olan yasa dışı uyuşturucu kullanımı ve uyuşturucu trafiğinin ön plana çıktığı görülmektedir. Brezilya'da, Rio de Janeiro gibi, başta büyük şehirlerde olmak üzere ekonomik ve sosyal yönden istikrarsızlık yaşandığı, istatistiki verilerden anlaşılmaktadır. Brezilya'da tarihsel gelişim içerisinde yaşanan sosyal ve ekonomik yapı incelendiğinde görülüyor ki; Brezilya'da uyuşturucu trafiğinin azaltılması veya ortadan kaldırılması konusunda ülke genelinde yapılan çalışmalardan olumlu bir sonuç alınamamıştır. Aslında Brezilya dikkate değer bir ekonomik kalkınma gerçekleştirmiş olsa da uyuşturucu kullananların ve uyuşturucuya bağlı nedenlerle tutuklu bulunanların sayısı artış göstermektedir. Bu, büyük oranda ekonomik ve sosyal eşitsizlik, aynı zamanda da Brezilya'nın en büyük şehirlerinde görülen kötü şöhretli yoksul kenar mahallelerdeki alt kültür ile ilgili bir durumdur. Bu sorunun azaltılması veya yok edilmesi ülkenin ekonomik ve sosyal istikrarı açısından büyük önem taşımaktadır. Bu istikrarın sağlanabilmesi için bugüne kadar ülkenin uyguladığı yasaklama önlemlerinin etkin olamaması, meselenin, ancak temel kuralların tekrar ortaya konarak çözüm yollarının araştırılması ile sorunun tekrar değerlendirilmesi ihtiyacını doğurmaktadır ki bu çözümlerden biri de serbestleştirme alternatifinin dikkate alınmasıdır.
Özet (Çeviri)
Urbanization in Brazil has undergone significant economic and social changes since the proclamation of the independence of the country in 1822. It can be observed as a result of the changes emerging in the same period, due to reasons like population growth, increasing unemployment rate, and practice of slave trade until 1888. Rapid urbanization, unbalanced income distribution, usage of illegal drugs and drug trafficking has occurred as the most important facts and issues in the history of Latin American countries. The statistical data shows that there is an economic and social instability in Brazil, notably in large cities such as Rio de Janeiro. When the social and economic structure formed within Brazil's historical development is examined, it can be observed that the efforts made throughout the country for the purpose of reducing or eliminating drug trafficking in Brazil did not have positive outcomes. In fact, even though Brazil has undergone a considerable economic development, the number of individuals who use drugs, as well as the individuals who are incarcerated due to drug related problems, is on the rise. This is largely related to the economic and social inequality, as well as the particular subculture that exist in the favelas, the notorious ghettos in the largest cities in Brazil. The reduction or elimination of this problem constitutes great importance with regard to the country's economic and social stability. The fact that the banning methods and techniques the country have implemented up to now have not been effective on this stabilization creates the need to look for solutions by setting forth the basic rules of this issue and the evaluation of the problem once again, further considering the liberalization alternative, which is one of the solutions. Drug issue as a major problem of modern societies is analyzed via casual effects such as the income distribution, poverty, unemployment and crime dimensions. In addition to those obvious motivators, subcultures are crucial in determining the individuals' behavior. In the study, it's criticized for being one of the main sources of the high level of crime rates.