Örgütsel adaletin iş tatmini ve işten ayrılma niyeti üzerindeki etkisine yönelik bankacılık sektöründe bir uygulama
A search about the perception of organi̇zational justi̇ce i̇nfluence on the job sati̇sfacti̇on and turnover i̇ntenti̇on: Operati̇on i̇n the banki̇ng sector
- Tez No: 443363
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EBRU BEYZA BAYARÇELİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Banking
- Anahtar Kelimeler: Örgütsel Adalet, İş Tatmini, İşten Ayrılma Niyeti, Banka Çalışanları, Organizational Justice, Job Satisfaction, Turnover Intention, Banking Employees
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Genel İşletmecilik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 126
Özet
Bu çalışmanın amacı, İstanbul içinde faaliyet gösteren kamu ve özel sektör banka çalışanlarının örgütsel adalet değerlendirmesi ve iş tatmin düzeylerinin işten ayrılma niyetleri üzerinde etkisi olup olmadığı ortaya koymaktır. Gerekli veriler katılımcılara e-posta yolu ile gönderilerek anket yöntemi ile elde edilmiştir. Veri toplama aşamasında İstanbul'da faaliyet gösteren bankacılık sektörü çalışanlarına dağıtılan 500 adet anketten 294 tanesi tamamlanmış ve analize de 294 adet anket dahil edilerek değerlendirme yapılmıştır. Araştırmada elde edilen veriler SPSS (Statistical Package for Social Sciences) for Windows 22.0 programı kullanılarak analiz edilmiştir.Katılımcıların örgütsel adalet değerlendirmeleri ile iş tatminleri ve işten ayrılma niyetleri arasındaki ilişkileri ölçmek amacıyla örgütsel adalet ölçeği için 20 soru, iş tatmin ölçeği için 20 soru ve işten ayrılma niyeti ölçeği için 3 soruluk anket kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
This research purposes that obtaining evidences which is depending the effects of organizational justice on job satisfaction and turnover intention of the employees of public and private banking sector actions in İstanbul. Approximately all of datas which is needed to, was obtained by sending e-mails with the method of survey.At the stage of data collection, 500 of 294 surveys which was delated out to banking sector employees in İstanbul, turned back and 294 of these surveys were used and approved to the assessment. Datas obtained in the research were examined with the help of SPSS (Statistical Package for Social Sciences) for Windows 22.0 package programme.For measuring organizational justice perception and business relationships between job satisfaction and turnover intention of participants we use 20 questions for organizational justice scale, 20 questions for job satisfaction scale and 3 questions for the turnover intention.