İşletmelerde yeni mamullerin planlaması
New product planning
- Tez No: 443439
- Danışmanlar: PROF. DR. LUTFİHAK ALPKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Pazarlama karması, yeni ürün geliştirme, ürün yaşam döngüsü, rekabet, Marketing mix, development of a new product, product life cycle, competition
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
Ürünler arasında farklılıkların giderek azaldığı ve rekabetin yoğunlaştığı günümüz pazarlama ortamında, işletmelerin sunduğu ürünün yanında, nasıl sunduğu ve ne şekilde sunduğu önemli bir ayrıntıdır. Yeni bir ürünün yapım ve gelişim sürecinde, bütün pazarlama karması elemanları göz önünde bulundurularak, ürünün pazara sunulduktan sonraki süreçlerde karşılaşabileceği durumlar, neden sonuç ilişkisine dayandırılmaya çalışılarak anlatılmıştır. Yeni ürün geliştirme teknikleri ve stratejileri günümüzde yeniliğe ayak uydurmak zorunda olan işletmeler için önemli bir bilgi kaynağı olmaktadır. Ürünün geliştirme sürecinden sonra, pazara sunulma şekli, stratejileri ve belirlenen hedeflere göre yapılan tüm tutundurma ve dağıtım faaliyetleri, ürünün pazar payını, maliyetini, müşteri memnuniyetini ve işletmenin karını doğrudan veya dolaylı olarak etkileyecektir. Ürünün yaşam döngüsünün uzun tutulabilmesi için, işletmelerin pazarlama stratejilerini; avantaj ve dezavantajlarını öğrenerek ve sonucunda oluşabilecek her türlü riski ve sorumluluğu kabullenerek belirlemeleri ve bu stratejilerin amaçlarına uygun hareket etmeleri gerekmektedir.
Özet (Çeviri)
Graually decreasing diversity of products and intensifying competition in the market environment these days, beside that the product is presented by businesses, it's an important detail how and in what way they serve the product. In process of manufacturing and development of a new product, considering all the elements of marketing mix, the situations in other processes that the product might face with after the product is laid to the market are explained based on cause and effect relationship. Development techniques and strategies of a new product are important sources for the businesses which has to keep pace with innovation. After the process of development of product, way of putting the product to the market, strategies and all promotion and distribution activities that are made according to specified goals of business would affect market share and cost of the product, customer satisfaction and the profit level of business directly or indirectly. In order to increase life-span of product life cycle of a product, businesses should determine their marketing strategies by learning advantages and disadvantages of those strategies and accepting all the risk and liabilities which might be happened at the end and acting expedient to the purposes of these strategies.