Compact microstrip bandpass filter based on concentric ring resonators
Halka rezonatörler ile oluşturlmuş mikroşerit bant geçiren filtre tasarımı
  1. Tez No: 444344
  2. Yazar: MOHAMMED AL-MIHRAB
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YUSUF.Z.UMUL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Mikroşerit Bant Geçirgen Filtre, Dar Bant Geçirgen Filtre, Kompakt Filtreler, Çift Halkalı Eş Resonatörler, Adım Empedans Rezonatörü(AER), Microstrip Bandpass Filter, Narrow Bandpass Filter, Compact Filters, Double Ring Concentric Resonators, Step Impedance Resonator (SIR)
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çankaya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik-Haberleşme Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
Bu tezde yeni bir çift mod mikroşeritli geçiş filtresi, modern kablosuz iletişim sistemlerinin gereksinimleri için sunulmuştur.Filtre çift konsantre kare döngü rezonatörlerden meydana gelmiştir. Her rezonatör kapalı bir rezonatörün her iki tarafında adım empedans resonator-jeneratörü uygulanmasınadayanır.Önerilen bu bant-geçirgen filtreler 2.43 ve 5.75 GHz frekanslarında,dielektrik sabiti 10.8 vekalınlığı 1.27mm olan alt tabaka kullanılarak tasarlanmıştır. Bu filtreler mobil kablosuz iletişim sistemlerinin gereksinimlerinı karşılamak üzere küçükboyutlu ve dar-bant tepki verecek şekildedir. Önerilen bu filtrelerin performans analizleri, mikrodalga ofis yazılım paketi ve Sonnet programları ile incelenmiştir. Bu programlar mikrodalga araştırmave endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Sonuçlar bu filtrenin, çok iyi bir frekans yanıtı ve yüksek seçiciliğe sahip olduğunu göstermektedir. Ayrıca bant bölümlerinin dışında 2 harmonik bastırılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this dissertation, a new dual mode microstrip bandpass filter has been presented for the requirements of modern wireless communication systems. The filter has been constructed from double concentrated square loop resonators; each resonator is based on applying step impedance resonator generator on each side of closed resonator. The proposed bandpass filters have been designed using a substrate with a dielectric constant of 10.8 and thickness of 1.27mm at 2.43GHz and 5.75 GHz resonant frequencies.These filters have compact size and narrow band response which are the requirements of mobile wireless communication systems. The performance of suggested filters have been analyzed using Microwave office software package and Sonnet simulator, which are widely adopted in microwave research and industry. The output results showed that this filter possesses very good frequency responses and high selectivity as well as blocked 2nd harmonic in out of band regions.