A new narrow band microstrip patch filter for modern wireless applications
Modern kablosuz uygulamalar için yeni bir dar bandlı mikroşerit yama filtresi
- Tez No: 444345
- Danışmanlar: PROF. DR. YUSUF Z. UMUL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Mikroşerit Yama Filtre, Band Geçiren Filtre, Dar Bant Geçiren Filtre, Microstrip Filter, Patch Bandpass Filter, Narrow Bandpass Filter
- Yıl: 2014
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çankaya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu tezde modern kablosuz sistemlerde kullanmak için aday olarak darbandlı, kompakt ve esnek üretilen mikroşerit band geçiren bir filtre tasarımı sunulmuştur. Önerilen filtre tasarımı sürekli geometrik kesitle birlikte çift mod (iki kutup) yama mikroşerit resonatör kullanımına dayanmaktadır. Bu filtre, tek modlu rezonatör ve diğer geleneksel kare yama filtreler ile karşılaştırıldığında çok dar ve keskin performans yanıtlarına sahip olarak avantajlara sahiptir. Filtre yapısının performansı, çift modlu rezonatöre dayanarak, mikrodalga ofis elektromanyetik yazılım paketi kullanılarak değerlendirilmiştir. Çift yarıklı yama mikroşerit filtreler, dielektrik sabiti 10.8 ve kalınığı 1.27mm olan dolgu maddesi kullanılarak 4.16 ve 2.04GHz rezonans frekanslarında dizayn edilmişlerdir. Performans simulasyon sonuçları gösterir ki dar band kazancına, sıklık özelliklerine ve band bölgesinin dışında ikinci harmonik izolasyonuna ek olarak bu filtre yapıları çok iyi frekans tepkileri öngörmektedir.
Özet (Çeviri)
A narrowband, compact, and flexible fabricated microstrip bandpass filter design is introduced in this thesis as a candidate for use in modern wireless systems. The proposed filter design is based on the use of dual-mode (two pole) patch microstrip resonator with uniform geometrical slot. This filter has the advantages of possessing much narrower and sharper performance responses as compared to single mode resonator and other conventional square patch filters. The performance of filter structures, based on dual-mode resonators, has been evaluated using Microwave office electromagnetic software package. Dual slotted patch microstrip filters have been designed at resonant frequencies 4.16 and 2.04 GHz using a substrate with a dielectric constant of 10.8 and thickness of 1.27mm.Performance simulation results show that these filter structures offer very good frequency responses in addition to narrow bands gained, compactness properties and 2nd harmonic isolation in out of band region.