Bazı katkıların bitümün yapışma karakteristiklerine etkisinin belirlenmesi
Some of bitumen additives evaluation of the effect on adhesion characteristics
- Tez No: 444866
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET SALTAN, YRD. DOÇ. DR. VOLKAN EMRE UZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ulaşım, İnşaat Mühendisliği, Transportation, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: SBS katkılı bitüm, DOP katkılı malzeme, Vialet, Kaliforniya, Çekip-Çıkarma ve Nicholson deneyleri, SBS additive material, DOP additive material, Vialit, Kalifornia, Pull-Out and tests of nicholson
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu çalışmada bazı bütüm yapışma özellikleri soyulma yapışma deneyi ile incelenmiştir. Katkılı bitüm kullanarak soyulma yapışma ve çekme dayanım özelliğini araştırmaktadır katkılı malzeme olarak DOP ve SBS kullanılmıştır. Kullandıkları kullanılan katkı yüzdeleri farklı kullanılarak deneyelr tekrarlanmıştır. DOP katkı sırasıyla %1, %1,5 %2 ve SBS katkı ise %4, %5, %6 olarak kullanılmıştır. Hazırlanmış olan bu katkılı bitümler ile Vialit, Kaliforniya, Çekip-Çıkarma ve Nicholson soyulma deneyleri yapılmıştır. Kullanılan katkılı mlzemeleri ile daha iyi sonuçlar alındığı; daha çok fayda sağlandığı ve bu katkıların kullanılabileceği kenaatinde varılmıştır.
Özet (Çeviri)
in this study some of the peeling adhesion with experiment was investigated. Additive materials using bitumen with peel adhesion and tensile strength properties which are used to investigate the DOP and SBS as a doped material. The additive materials made so that they used in different percentage of experiments. In the additive DOP material respectively 1%, 1.5%, 2% and 4%, 5%, 6% SBS doped material were used. Samples of these additive materials prepared as Vialit, California was determined by Pull-Out tests and Nicholson. To giving the results of the additive they use better materials, it was decided that these materials could use more benefits.