Geç ortaçağlarda Avrupa ticaret şehirleri
Late medieval European trade cities
  1. Tez No: 445595
  2. Yazar: ABDULLAH ÇEVİK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. PINAR ÜLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Ortaçağ, Ticaret ?ehirleri, Venedik, Kent, Akdeniz, Middle Ages, Medieval Trade Cities, Commerce, Mediterranean
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Ortaçağ Tarihi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
ÖZETAvrupa kıtası, Roma ?mparatorluğu dönemindeki bütün zenginliklerini Ortaçağ'daki Germen istilaları nedeniyle yağmalanmak suretiyle kaybetmi?tir. ?stilacı Germen toplumları ve geride kalan yerli halk, yeni bir medeniyet in?a etme yoluna girmi?tir. Bu medeniyetin olu?masında en önemli rolü, ticaret ?ehirleri oynamı?tır. Bu ticaret ?ehirleri, Doğu'ya ait olan ticaret mallarını Batı'ya ta?ıyarak bugünkü Avrupa medeniyetinin olu?masına zemin hazırlamı?tır. Yeni olu?an bu medeniyet, her yönüyle eski medeniyetlerden çok farklı olarak geli?mi?tir. Bu medeniyetin temelinin olu?tuğu Geç Ortaçağ'da bu ba?langıcı sağlayan ticaret ?ehirleri, tarihsel ve sosyo-ekonomik açıdan değerlendirilmi?tir. Bu, bugün yüksek bir uygarlık seviyesine ula?mı? olan Avrupa Medeniyeti'nin temelini saptamak açısından önemli bir konudur. Ayrıca bu medeniyetin kökeninin, Doğu Medeniyeti'ne dayandığını saptamak açısından da önemli bir ara?tırmadır. Bu tespitleri açıkça görebilmek amacıyla bu kentlere ait ana kaynaklar ağırlıklı olarak kullanılmı?tır.
Özet (Çeviri)
SUMMARYEuropa continent had lost its all wealth at the Roman Empire time being pillaged because of Germen ?nvasions in Middle Age. Invader Germen communities and rest of natives had built a new civilasation. Europa continent had lost its all wealth at the Roman Empire time being pillaged because of Germen invasions in Middle Age. Invader Germen communities and rest of natives had built a new civilasation. The Trade Cities had played the most important role in being of this civilisation. These Trade Cities had laid ground for the constitution of today's Europa Civilasation moving to West the trade commodities which belong to East. This newly formed civilisation had improved differently from old civilisations with all aspects. This is a important subject to determine the ground of Europa Civilisation which reachs a high civilisation level and is a important search to determine that this civilisation's origin bases on East Civilisation. The head resources are heavily used with the aim of seeing appearantly these determinations. At the Middle Age when the ground of this civilisation had formed, the trade cities which provide the being of this civilisation had been evaluated with the social-economic and historical aspects.