Bilgi toplumlarında e-devletleşme süreci: EGO cepte örneği
In the information society e-the process of becoming a state: The EGO, the example of pocket
- Tez No: 445908
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HARUN ŞEŞEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: E-devlet, E-belediye, EGO, E-government, E- municipality, EGO
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Türk Hava Kurumu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bu çalışmanın temel amacı, E-Devlet anlayışını temsil eden tanımlamalardabulunarak E-Devlet sürecinde ilerlenen özellikler işletme ve kurumlarda bilgi alışverişi yapılarak vatandaşın çok geniş bir alanda ve hızlı bir şekilde ihtiyaçlarını kapsamakta olduğu, E-Devlet sürecinin Türkiye genelinde hızla gelişmekte olan bilgi çağının bir bütün olduğu saptanmıştır. E-Devlet özellikleri devlet kurum ve kuruluşlarında vatandaşın isteklerini çevrimiçi sistem vasıtasıyla yaparak, tüm kuruluşlarda yapılan işlemin görülmesini sağlamaktadır. E-Devlet yalnızca kurum ve kuruluşlarda değil bireyin tüm ihtiyaçlarını karşılayan, vatandaşa ve kuruma vakit kazandıran bir işlemdir. İletişim, insanoğlu ile beraber var olan bir olgudur ve ilk çağlardan beri insanoğlunun önde gelen temel ihtiyaçlarından olmuştur. Hatta E-Devlet uygulamasının kurumsal olarak ortaya çıkışının temelinde ve toplumların gereksinimin karşılanmasından kaynaklanmıştır. Bu amaçla devletler toplumların E-Devlet gereksinimlerini karşılamak için yasalar yapmış, yazılı kurallar koymuş, kendi bünyesinde bu işleri yapmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından çevrimiçi hizmet dönemini oluşturmuşlardır. Çalışan bireylerin davranışların E-Devlet olmayan firmalarda yaratabileceği karmaşa ve bunun neticelerinin, çalışma hayatını negatif yönde etkileyebileceği düşünüldüğünde, toplumu oluşturan bireylerin E-Devlet konularına oldukça önem vermeleri gerekmektedir.Bu çalışmada anlatılmak istenen E-Devlet tanımı, özellikleri ve yaklaşımları bu işletmelerde kurum ve kuruluşlarda ne kadar önemli olduğundan bahsedilmiştir.
Özet (Çeviri)
The main purpose of this study, the E-government concept of E-government with the process of identification representing proceeds properties in operation and making the exchange of information in corporate citizen of a very large area and quickly that covers the needs of the rapidly developing information age in the general E-government process of Turkey it was found to be intact. E-Government properties by means of citizen requests online system in state institutions and organizations, providing the appearance of the transactions made in the entire organization. E-Government is not only meets all the needs of individuals in institutions is a process gives citizens and drying time. Communication is a phenomenon that has existed with mankind and has been the leading basic needs of human beings since ancient times. Even on the basis of institutional emergence of E-government applications and the needs of society stemmed met. To this end, states have made laws to meet the community needs of E-government, put in writing rules have created an online service period by various institutions and organizations to do this work in-house. The behavior of individuals working in the E-Government no company could create confusion and result of this, when the work may affect negatively the lives of individuals forming the community must give great importance to the issue of E-government.This study describes the requested E-government definition, characteristics and approaches that are mentioned how important institutions and organizations in these enterprises.