Ph eğrileri ve Euler-Rodrigues çatıları
Ph curves and Euler-Rodrigues frames
- Tez No: 446510
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA YENEROĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Pisagor-Hodograf Eğrileri, Euler-Rodrigues Çatıları, Rotation Çatılar, Pythagoras Hodograf Curves, Euler-Rodrigues Roofs, Rotation Roofs
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 39
Özet
Bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde temel tanım ve teoremler verilmiştir. İkinci bölümde Düzlemsel Pisagor-Hodograf Eğrileri incelendi ve R3 3-boyutlu reel uzayda Pisagor-Hodograf eğrileri araştırıldı. Üçüncü bölümde ise çalışmanın orijinal kısmı verildi. 3-boyutlu uzayda Pisagor-Hodograf Eğrileri üzerinde Euler-Rodrigues çatıları araştırıldı. Buna ek olarak Rotation çatılar incelendi. Üçüncü, Beşinci ve Yedinci dereceden Pisagor-Hodograf Eğrileri üzerinde Euler-Rodrigues çatıları verildi.
Özet (Çeviri)
This study is consist of three chapters. In the first chapter; The fundemental definitions and theorems are given. In the second chapter; Plane PH curves are examined and PH curves are investigated in the R3 3-dimensional real space. In the third chapter; The original parth of study is given. Euler-Rodrigues Frames are investigated in 3-dimensional curve space on Pythagoras Hodograf. In addition, Rotation Frames are investigated. Euler-Rodrigues Frames are given Third, fifth and seventh degree on the PH Curves.