2. ve 3. mertebeden fuzzy projektif düzlemlerin fuzzy doğru spreadleri
The fuzzy line spreads of fuzzy projektive planes of order 2 and 3
- Tez No: 447022
- Danışmanlar: PROF. DR. SÜHEYLA EKMEKÇİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Fuzzy düzlem, Fuzzy uzay, Fano düzlemi, Fuzzy Projektif Düzlem, Spread, Fuzzy spread, Fuzzy Plane, Fuzzy Space, Fano Plane, Fuzzy Projective Plane, Spread, Fuzzy spread
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Geometri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 47
Özet
Bu çalışmada, 2. ve 3. mertebeden Fuzzy Projektif Düzlemlerinin Fuzzy Doğru Spreadleri incelenmiştir. İlk bölümde, gerekli olan bazı tanımlar verilmiştir, ilk olarak Fuzzy Projektif kavramı ve özellikleri açıklanmıştır. Bu bölümdeki genel bilgiler literatürden özetlenerek verilmiştir. İkinci bölümde, 2. mertebeden projektif düzlemi taban kabul eden fuzzy projektif düzleminin fuzzy doğru spreadleri incelenmiştir. Son bölümde, 3. mertebeden projektif düzlemi taban kabul eden fuzzy projektif düzleminin fuzzy doğru spreadleri çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, we have investigated the fuzzy line spreads of the fuzzy projective plane of order 2 and 3. In the first chapter, some definitions needed in the next chapter are given. First of all, the concept and of fuzzy projective and its properties are explained. Infact, this chapter is summarized from some known references. In second chapter, the fuzzy line spreads are studied in fuzzy projective plane with base plane that is projective plane over of order 2 field. In the last chapter, the fuzzy line spreads are studied in fuzzy projective plane with base plane that is projective plane over of order 3 field.