657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre Devlet memurlarının genel hakları ve bu konuda 2014 yılına kadar yapılan değişikliklerin değerlendirilmesi
The general rights of civil servants according to Civil Servants Law Numbered 657 and evaluation of the amendments made until 2014 regarding this issue
  1. Tez No: 447843
  2. Yazar: İHSAN SAVAŞ YÜCEL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÖKÇE MARAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Devlet Memurları, Genel Haklar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Civil Servants, General Rights, Civil Servants Law No 657
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 181
Özet
1965 yılında yürürlüğe giren 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu üzerinde zaman zaman bazı değişiklikler yapılarak günümüzde halen uygulanmaktadır. Ancak kanunlar hazırlandıkları günün koşullarına uygun olarak düzenlendikleri için yapılan tüm bu değişikliklere rağmen bu kanunun günümüzün koşullarına ne derece uygun olduğu tartışma konusudur. Bu tez çalışmasında Türkiye'deki devlet memurları kanunlarının tarihsel gelişimi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun Genel Haklar bölümünde yer alan uygulamayı isteme hakkı, güvenlik hakkı, emeklilik hakkı, çekilme hakkı, müracaat, şikayet ve dava açma hakkı, sendika kurma hakkı, izin hakkı, kovuşturma ve yargılama hakkı, isnat ve iftiralara karşı koruma hakkı bu kanunun yürürlüğe girdiği 1965 tarihinden 2014 yılına kadar yapılan değişikliklerle birlikte incelenmektedir. Bu doğrultuda söz konusu değişiklikler hakkında bir değerlendirme yapılarak çalışma sonlandırılmaktadır.
Özet (Çeviri)
Civil Servants Law numbered 657 put into effect in 1965, has been in practice in our time with occasional amendments. However, since laws, in general, are legislated in accordance with the conditions of the time they are made, it is still contraversial that to what extent this law is compatible with today's conditions. In this study, the historical development of Civil Servants Law in Turkey, and right to demanding implementation, security, retirement, withdrawal (abdication), application, complaint and litigation, establishing trade unions, leave, prosecution and adjudication, protection against allegation and calumny taking place in General Rights section of Civil Servants Law numered 657 have been examined from the introduction of this law along with the amendments made until 2014. As a conclusion, a discussion and an evaluation has been made regarding these changes.