İnsan kaynakları eğitiminin çalışanların algılanan performansları üzerine etkisi: Somali-Türkiye iletişim işletmeleri karşılaştırılması
The effect fo human resource trai̇ni̇ng on employee percei̇ved performans: Compari̇son of Somali̇a-Turki̇ye telecommuni̇cati̇on bussi̇ness
- Tez No: 447844
- Danışmanlar: DOÇ. DR. EBRU AYKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Ġnsan Kaynakları Eğitimi, ÇalıĢanların Algılanan Performansları
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 132
Özet
Bu çalışma;iletişim işletmelerinde uygulanan İnsan kaynakları eğitiminin çalışanlarınalgılanan performansları üzerindeki etkisini belirlemek ve Somali ve Türkiye'deki iki işletmede bu ilişkileri karşılaştırmak amacıyla yapılmıştır. Bu çerçevede araştırma Somali'de Galkio şehrinde (Golis Telekom) ve Türkiye 'de Kayseri şehrinde (Türk Telekom) faaliyette bulunan iletişim işletmelerindeki toplam 240 çalışan üzerinde yapılmıştır. Elde edilen veriler incelediğinde insan kaynakları eğitimi ile çalışanların algılanan performansları arasında anlamlı ilişkinin bulunduğu veinsan kaynakları eğitiminin çalışanlarının algılanan performansları üzerine anlamlı etkisi olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The main purpose of this study is to research the effect of human resource training on employee perceived performans, in comparison of the relationship between two telecommunication business from Somali and Turkiye. İn this regard, in total of 240 survey questionnaires were sent both businesses, Somalia-Galkio city (Golis Telecom) and Turkiye-Kayseri city (Türk Telecom) and subsequantly, the data collected were analysed and it has been found that there is statistical meaningful effect of human resource training on employees perceived performance.