Sağlık turizminde hizmet kalitesini etkileyen faktörler: İstanbul ilinde bir uygulama
Factors affecting service qualityin healt tourism: A study in İstanbul
  1. Tez No: 448051
  2. Yazar: ÜMMÜHAN GÜLNAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALPER ATEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Health Tourism, Tourism, Quality of Service
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Seyahat İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Dünya turizm pazarında alternatif turizm olan sağlık turizminde medikal turizme olan talep gelişerek artmıştır, ekonomik, sosyal ve kültürel yönüyle milletler için çok değerli olan turizm, dünyada en süratli gelişen sektörlerinden biri olarak algılanmaktadır. Bu araştırmada, sağlık turizmi kapsamında ele alınan ve tıbbi tedavi ile tatili bütünleştiren medikal turizm ve medikal turizmde hizmet kalitesi konuları üzerine odaklanılmıştır. Bu kapsamda, araştırmanın amacı; medikal turizmde hizmet kalitesini ölçmek, mevcut durumu ortaya çıkarmak ve ilgililere önerilerde bulunmaktır. Elde edilen verilerin analiziyle medikal turizmde yabancı hastaların beklentilerinin hangi düzeyde karşılandığı, müşteri memnuniyeti, ortaya çıkarılmıştır. Türkiye'nin sağlık turizmi konusunda avantaj-dezavantajları ve geleceğe yönelik fırsatları; ülke turizminin çeşitlendirilmesi, ülke ekonomik boyutları ve alternatif turizm olanakları kapsamında incelenmektedir.
Özet (Çeviri)
World tourism , alternative tourism , health tourism is developing in the market has increased demand for medical tourism , economic, social and cultural aspects of the nation very valuable for tourism is perceived as one of the fastest growing industries in the world. In this research, undertaken as part of health tourism and medical tourism and medical treatment is combined with the holiday with the focus on quality of service issues in medical tourism. In this context, the purpose of the research ; To measure the quality of service in medical tourism , reveal the current situation and to make recommendations to the parties . With medical tourism in the analysis of data obtained by meeting the expectations of foreign patients at what level , customer satisfaction has revealed the relationship between perceived service quality and customer loyalty Especially the advantages-disadvantages and future opportunities concerning health tourism of Turkey are discussed within the scope of diversification of country tourism, country economic size and alternative tourism potentials.