Kahramanmaraş ilinde yaşayan yerel halkın kırsal turizme bakışının değerlendirilmesi: Ekinözü içmeleri ve Ilıca kaplıcaları örneği
Evaluation of people living in Kahramanmaraş province about thei̇r view to rural tourism: Eki̇nözü mineral springi and Ilıca spa sample
  1. Tez No: 448063
  2. Yazar: MEHMET GÜL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDULLAH KARAMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Turizm, Kırsal Turizm, Kahramanmaraş, Ekinözü, Ilıca, Tourism, Rural Tourism, Kahramanmaraş, Ekinözü, Ilıca
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 164
Özet
Kırsal turizm, kırsal girişimcilerin varlığıyla birlikte çalışan, kırsal alanlarda tarımla geçinen insanlara farklı bir gelir kaynağı sağlayan, turistlere bölgenin etnik ve coğrafi karakterinden, tarihinden, farklı kültüründen ve kırsal doğasından kaynaklanan gizemli bir çekicilik sunan turizm çeşididir. Özellikle sanayileşmiş ülkelerde ve büyük şehirlerde yaşayan insanların modern hayatın ve çalışma hayatının yorgunluğunu doğayla iç içe, şehir gürültüsünden uzakta bir yerde atma ihtiyacı kırsal turizme olan talebin artmasına neden olmaktadır. Kahramanmaraş ilinin kırsal turizm potansiyelinin belirlenmesi amacı ile yapılmış olan bu tez çalışmasında konu hakkındaki literatür taraması yapılmış ve aynı zamanda yöre halkının konu hakkında ki beklenti ve eğilimleri araştırılmış olup, olumlu ve olum-suz yönleri/etkileri IBM SPSS 21.0 paket programıyla analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Rural tourism is one the variation of a tourism that offers a mysterious appeallingness of different culture and rural nature, its history, its ethnic and geographic features as well as the opportunities providing different way of source of income for people who earns a living from agriculture. Particularly nowadays when poeple in industrialized countries and big cities want to get rest of modern life and work by staying away from noisy cities in touch with nature leads to inceasing demand of rural tourism. This study is concerned with rural tourism potential of Kahramanmaraş Literature survey was conducted on the subject, opinions and dispositions of the local population were investigated, favourable and unfavourable sides/effects were IBM SPSS 21.0 programming package analysed.