Boşanma sonrasında genç-ebeveyn ilişkilerinin sürdürülmesi ve öğrencinin akademik başarısına etkisi (Afyon ili örneği)
Maintaining and its effect on the academic achievement of young teen-parent relationships after divorce (Afyon example)
  1. Tez No: 448067
  2. Yazar: SERHAT KAHRAMAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET ALİ AYDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Psikoloji, Sosyoloji, Psychology, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Boşanma, Genç, Ebeveyn, Akademik başarı, Divorcement, Teenagers, Parents, Academic level
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Aile Eğitimi ve Danışmanlığı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Aile Eğitimi ve Danışmanlığı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 175
Özet
Boşanma sonrasında boşanmış ebeveynlerin yaşamlarındaki yeni duruma uyumları; boşanma sürecinde ve boşanmanın gerçekleşmesinden sonraki süreçte yaşamlarında meydana gelen değişimler, toplumun boşanmış bireylere bakışı ve yaklaşımı, çocuklarının boşanmaya uyumunda yaşanılan problemler nedeniyle güçleşmektedir. Boşanma sonrasında çocuğu ya da çocuklarıyla birlikte yaşayan ebeveynlerin sorumlulukları artmakta, çocuklarına hem anne hem de baba olmaları ve yeni yaşamın getirdiği problemlerle başa etmeleri gerekmektedir. Boşanma sonrasında boşanmış aile üyesi gencin hem kendisinin hem de ebeveynlerinin boşanmaya uyumunda yaşadıkları problemler gencin sosyal yaşantısını, akademik başarısını ve dolayısıyla hayat başarısını etkilemektedir. Afyon ilinde yaşamakta olan boşanmış ebeveynlerle çocuklarının, boşanma öncesinde ve sonrasındaki ilişkilerinin ve ilişkilerin sürdürülmesinde yaşanılan problemlerin araştırıldığı bu çalışmada özellikle boşanmış aileye mensup gençlerin akademik başarılarına, boşanma olgusunun yansımaları sorgulanmıştır.
Özet (Çeviri)
It is really hard for divorced parents to adapt to theri new life because of the changes occur during and after divorcement, the attitude and behaviours to divorced people, the problems met at the progress of children's adaptation to this new situation. After divorcement, parents living with their kids have much more risponsibilities and theyare supposed to be both mother and father in addition; they need to cope with the problems of a new life. After divorcement, teenager and his/her parents problems that ocur during the adaption to the divorcement affect the teenagers' social life, academic level and thereby affect the succes in his/her life. In thıs thesis, carried on the divorced parents and their children living in Afyon, the relationship before and after divorcement and problems that acur during everyday life, is especially examined the academic level of the teenagers whose parents are divorced and the effects of divorcement on this academic level.