Latino Muslims communities online presence: Sense of virtual community in facebook spaces
Latin Müslüman topluluklarının online varlığı: Facebook mekanlarında sanal topluluk aidiyeti
  1. Tez No: 449982
  2. Yazar: DİANA CAROLINA ZUÑIGA GOMEZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MESUDE CANAN ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, İletişim Bilimleri, Public Relations, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Latin Müslümanları, online topluluklar, Müslüman topluluklar, Latin Amerika'da İslam, Latino Muslims, Communities online, Muslim communities, Islam in Latin America
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 150
Özet
Bu çalışmada tezin ilk bölümünde araştırmaya ilişkin giriş bilgileri sunulmakta olup, ikinci bölüm alanyazını; dinin Internet ortamlarında bir bilgi ve tecrübe olarak nasıl göründüğüne dairdir, İslam'ın internetteki ilk dönem varlığı hakkında olması yanında farklı formlarda görüntülerini tartışmaktadır ve sonunda sanal toplulukların ne olduğu ve karakteristiklerine yoğunlaşmaktadır. Üçüncü bölüm bu çalışmanın metodolojisini göstermek ve dördüncü bölüm ise on Latin Müslüman topluluğunun Facebook ortamlarındaki varlığını Sanal Topluluk Aidiyeti, ajandaları ve içeriği, otorite ve hiyerarşik durumu, ve diğer online topluluklarla geniş anlamda bağlantıları analiz edilmektedir. Son olarak beşinci bölümde bulgular yanında ve konuya ilişkin tartışma ve sonuçlara yer verilmektedir.
Özet (Çeviri)
In the first part of the thesis the introduction of the research is presented. In the second chapter can be found the literature review; how religion appears in the Internet, both as information source and experience, the first stages of Islam in Internet, it is also described making emphasis in its deferent forms and finally it focused in what are virtual communities and their characteristics. Chapter three displays the methodology of this work. In chapter four, ten Latino Muslim communities spaces in Facebook are analyzed observing the Sense of Virtual Community, discussion structure and practices, authority and hierarchy, and the broader connections with other (e-) communities. Finally in the chapter five findings, discussion and conclusion are given.