Türk sosyal güvenlik sisteminde sosyal hizmetler
Social works in the Turkish social security system
  1. Tez No: 451319
  2. Yazar: ESRA DOĞAN ÇELİK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HAKAN KESER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Economics, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Güvenlik, Sosyal Hizmetler, Yardım, Social Security, Social Services, Help
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 139
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi Türk Sosyal Güvenlik Sisteminde Sosyal Hizmetler Esra Doğan ÇELİK Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Programı Sosyal“güvenlik ve sosyal hizmetler kavramları uzun yıllardır farklı tanımları yapılmış, farklı çerçeveler çizilmiş ve zaman zamanda karıştırılmıştır. Bizim bu araştırmadaki amacımız; her iki kavramla ilgili kabul görmüş en uygun gelen tanımları esas alarak sosyal güvenlik ve sosyal hizmetler konularının içeriğini ve Türk sosyal güvenlik sistemi içerisinde sosyal hizmetlerin amacı, işleyişi, tarihsel gelişimi ve uygulama alanları konularında gerekli bilgileri”vermektir. Bu amaç doğrultusunda yapılan araştırma, Türk sosyal güvenlik sisteminde sosyal hizmetler sisteminin değerlendirilmesi amacıyla tanımlayıcı olarak yapılmış ve üç bölümden oluşmuştur. Araştırmanın birinci bölümünde; kavramsal çerçeve başlığı altında sosyal güvenlik sisteminin tanımı, tarihsel gelişimi, finansmanı, sosyal hizmetlerin tanımı ve amacına yer verilmiştir. İkinci bölümünde; Türkiye'de sosyal güvenlik sistemi başlığı altında, Sosyal güvenlik sisteminin amaçları, araçları, sosyal güvenliğin tarihsel gelişimi, kurumsal yapısı, Türkiye'de güvenlik sistemleri ve sorunlarına yer verilmiştir. Üçüncü bölümünde ise sosyal güvenlik bağlamında sosyal hizmetler başlığı altında, sosyal hizmetlerin tarihsel gelişimi ve uygulama alanlarına yer verilmiştir. Bu tanımlayıcı bölümlerden sonra belirli sonuçlara varılmış ve bazı öneriler getirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master's Thesis Social Works in The Turkish Social Security System Esra Doğan ÇELİK Dokuz Eylül University Graduate School of Social Sciences Department of Labour Economics and Industrial Relations Labour Economics and Industrial Relations Program The concept of social security and social services for many years made different definitions, different frameworks drawn and mixed in from time to time. Our purpose in this study; both grasp with the basis of the corresponding definitions accepted regarding social security and social services, the content of the subject and the Turkish social security system for the purpose of social services in, functioning, historical development and application areas to give the necessary information on the subject. For this purpose the research, carried out as descriptive to assess the social services system and social security system in Turkey is composed of three parts. In the first part of the study; the definition of the social security system under the heading conceptual framework, its historical development, financing, are included in the definition and purpose of social services. The second section; Under the heading of social security system in Turkey, the aim of the social security system, tools, historical development of social security, corporate structure is devoted to security systems and problems in Turkey. In the third section, under the heading of social services in the social security context is given to the historical development and application of social services. After these descriptive sections have reached certain conclusions and brought some recommendations.