A study on the political tactics used in business environments by the employees working in private banks and public banks
Özel bankalar ve kamu bankalarında çalışanların iş ortamlarında kullandıkları politik taktiklerin incelenmesi
  1. Tez No: 453082
  2. Yazar: SEDA YUMUŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. ELİF AKBEN SELÇUK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Güç, Otorite, Politika, Organizasyonel Politika, Politik Stratejiler, Politik Taktikler, Power, Authority, Policy, Organizational Politics, Political Strategies, Political Tactics
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Örgütlerde Politik Taktiklerin Kullanımı, farklı alanlarda pek çok araştırmanın konusu olmuş ve örgütsel yapılar ile bu yapılardaki insan davranışları hakkında pek çok bilgi edinilmiştir. Alan yazına bakıldığında Örgütlerde Politik Taktiklerin Kullanımı konusunun büyük kurumsal ve örgütsel yapılar olan bankacılık sektörü hakkında çalışılmadığı görülmüş ve bu durum araştırmamızda özel bankalar ve kamu bankalarında Politik Taktiklerin Kullanımına İlişkin Çalışanların Gözlem ve Beklentileri konusunun incelenmesine zemin hazırlamıştır. Yapılan ölçek uygulamaları sonucunda özel bankalarda ve kamu bankalarında çalışanların örgütlerde politik taktiklerin kullanımna ilişkin yaklaşımını ortaya koyan veriler elde edilmiş bu veriler politik taktik kullanım gözlem ve beklentilerinin ölçülmesi yöntemiyle incelenmiş ve ortaya iş ortamlarında politik taktiklerin kullanımına ilişkin çalışanların değişen oranlarda tespit edilen gözlem ve beklentilerinin bulunduğu sonucu çıkmıştır. Bu çalışma sayesinde özel bankalarda ve kamu bankalarında çalışanların politik taktikleri kullanma sebepleri, oranları ve sonuçlarına göre örgütsel yapı örneği olan bankacılık sektöründe çeşitli düzenlemeler yapılabilir.
Özet (Çeviri)
The Use of Political Tactics in Organizations has been the subject of many researches in different fields and a lot of information has been obtained about organizational structures and human behaviors in these structures. In academic literature, it has been seen that The Use of Political Tactics in Organizations has not been studied regarding the banking sector, which is a large institutional and organizational structure, and this research has provided a basis for examining the observations and expectations of employees of private and public banks about the Use of Political Tactics. As a result of the scale applications, data showing the attitudes of the employees in private and the public banks regarding the use of political tactics in the organizations were obtained and these data were examined by measuring the observations and expectations about the use of political tactics, thus leading to the conclusion that the observations and expectations of employees of both public and private banks do differ. Through this work, various arrangements can be made in the banking sector, which is an example of organizational structure, based on reasons, ratios and consequences of using political tactics among private and public bank employees.