Paket tur sözleşmeleri
Contracts of package tour
  1. Tez No: 453083
  2. Yazar: EMİN TÜRKYILMAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖZGE UZUN KAZMACI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: paket tur sözleşmesi, katılımcı, tüketici, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, seyahat, konaklama, ulaştırma, katılımcının korunması, paket tur düzenleyenin sorumluluğu, Contracts Of Package Tour, participant, consumer, consumer protection law, transportation, accommondation, package tour organizators, package tour organizer's responsibility
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
Tezin konusu, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 51. maddesinde özel olarak düzenlenen paket tur sözleşmeleridir. Paket tur sözleşmelerinin var olabilmesi için ulaştırma ve konaklama hizmetlerinin birlikte sunulması veya bunların en az biri ile ve bu hizmetlerden bağımsız olan başka bir turizm hizmetlerinin bir araya gelmesi gerekmektedir, ayrıca sözleşme süresinin en az yirmi dört saati geçmesi ya da gecelik konaklamayı içermesi gerekmektedir. Paket Tur Sözleşmeleri Yönetmeliği de göz önüne alınarak paket tur sözleşmelerinde katılımcının (tüketici) ve paket tur düzenleyenin haklarının ve yükümlülüklerinin neler olduğu, sözleşmenin ifasının öncesinde ya da ifası sırasında katılımcının (tüketicinin) sahip olabileceği hakların neler olduğu ve nihayetinde paket tur sözleşmesinin sona erme halleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The subject of this thesis is package tour contracts, which is specially regulated in Article 51 of the Consumer Protection Law. In this respect, the package tour contracts have to contain transportation and accommodation services together, or at least one of these services together with other tourism services that are independent from these services, and these contracts also have to include at least twenty four hours of staying or overnight accommodation. Considering the Regulation on Package Tour Contracts, the rights and obligations of the participant (consumer) and organizer of the package tour, the rights that the participant (consumer) may have before or during the fulfillment of the contract, and lastly the ending cases of the respective contract are examined within the views in the doctrine.