The future of Chinese trade engagements in Africa
Afrika'daki Çin ticaret görevlerinin geleceği
- Tez No: 692070
- Danışmanlar: DR. TUTOR MEMBERS OF SABRİ ÖZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Ekonomik Bütünleşme, Ticaret, Çin, Afrika, Economic Integration, Trade, China, Africa
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Dış Ticaret Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
Kenya'nın siyasi, sosyal ve ekonomik ortamı Kenya-Çin bağlantısından etkileniyor. Kenya'yı bölgeye giriş kapısı olarak gördüğü için Çin, Afrika'daki ticaret ve ekonomi politikası için onu büyük bir öncelik haline getirdi. Çin'in Afrika ile kurulu bağlantısına rağmen, Afrikalı ve Batılı akademisyenler, Çin'in kaynak arayışında kullandığı yöntem ve taktikler konusunda endişeli. Her iki taraf da bir şekilde kazanç sağladığı için bağlantının devam etmesi muhtemeldir. Çin'in Afrika kıtasına olan yoğun ilgisinin bir sonucu olarak, benzersiz oyun kuralları ve“Pekin Mutabakatı”olarak bilinen bir kalkınma planı sağladığı için bazı Afrika ülkeleri için kritik öneme sahiptir. Çalışma, özellikle Çin-Kenya ilişkisinin yatırım, ticaret, diplomasi ve yardıma dayalı rolünü değerlendirmeyi, Çin'in ikili ilişkilerini etkileyen Sosyo-Ekonomik Faktörleri ve Çin ile İkili İlişkilerden kaynaklanan zorlukları belirlemeyi amaçladı. Araştırmada betimleyici ve açıklayıcı bir araştırma yöntemi kullanılmıştır. Veriler, Kenya Ulusal İstatistik Bürosu'ndan (KNBS), başkaları tarafından dergi makalelerinde yayınlanan ampirik çalışmalardan, Kenya Kentsel Yollar Otoritesinden, Kenya Cumhuriyeti'ndeki Çin Halk Cumhuriyeti'nden, Kenya'daki Dışişleri Bakanlığı'ndan, Birleşik Devletler'den geldi. Milletler, Kenya Kırsal Yollar Kurumu ve Kenya Ulusal Karayolları Kurumu (KeNHA). Araştırma hem niteliksel hem de niceliksel nitelikte olup, Çin'in yirmi birinci yüzyılda belirli bir zaman diliminde Kenya'daki altyapı gelişimine katılımının eksiksiz bir değerlendirmesini sunmaktadır. Sonuçlara göre, Kenya'daki DYY, hizmet ve imalat endüstrileri aracılığıyla artmaya devam etti ve Çin'in Kenya'ya olan ilgisi, madencilik ve maden aramalarını kapsayacak şekilde genişledi. Bu gelişmeler, Kenya-Çin bağlantılarının fiziksel gelişim hedeflerine ulaşmayı amaçladığı öncülüyle tutarlıdır ve şartlar cesaret vericidir ve Kenya'nın diğer devletlerle olan ilişkisini de güçlendirmektedir. Ayrıca Çin, Kenya'yı Doğu Afrika'ya giriş noktası olarak görüyor ve Çin'in Afrika ülkelerindeki ekonomik ve ticari stratejisinin odak noktası. Bu, Çin'in çeşitli yol yapım projelerine artan yatırımıyla gösterilmektedir. Ayrıca, Çin şimdi Kenya'ya teknik büyüme, okulların genişletilmesi ve yoksul bölgelerdeki sağlık hizmetlerinin genişletilmesi için borç para veriyor; Çin, sıtma önleme ve kontrol merkezleri inşa etti. Ayrıca yerel sakinleri eğitmek için gönüllüler sağladı. Çin para yardımının, hizmet ve mallarının tüketimiyle bağlantılı olduğu ve tek koşulun, batılı bağışçılar tarafından uygulanan“iyi yönetişim”yaklaşımının aksine“Tek Çin”politikasına uymak olduğu artık açıktır.
Özet (Çeviri)
Kenya's political, social, and economic environment is being influenced by the Kenya-China connection. Because it views Kenya as a gateway into the area, China has made it a major priority for trade and economic policy in Africa. Despite China's established connection with Africa, African and Western academics are concerned about the methods and tactics China employs in its quest for resources. The connection is likely to continue since both sides profit in some manner. It is critical to certain African nations because it provides unique game rules and a development plan known as the“Beijing Consensus”as a result of China's significant interest in the African continent. The study specifically sought to: assess the role of China-Kenya's relation based on the investment, trade, diplomacy and aid, determine the Socio-Economic Factors Influencing Chinese bilateral relations and challenges arising From Bilateral Relations with China. A descriptive and explanatory study method was used in the investigation. The data came from the Kenya National Bureau of Statistics (KNBS), empirical studies published in journal articles by others, the Kenya Urban Roads Authority, the People's Republic of China in the Republic of Kenya, the Ministry of Foreign Affairs in Kenya, the United Nations, the Kenya Rural Roads Authority, and the Kenya National Highways Authority (KeNHA). The research is both qualitative and quantitative in character, providing a complete assessment of China's involvement in infrastructure development in Kenya over a certain time period in the twenty-first century. According to the results, FDI in Kenya has continued to rise via the service and manufacturing industries, and Chinese interest in Kenya has expanded to encompass mining and mineral exploration. These developments are consistent with the premise that Kenya-China connections aim to achieve physical developmental goals, and the terms are encouraging and are also strengthening Kenya's engagement with other states. In addition, China views Kenya as an entrance point into East Africa, and it is the focal point of China's economic and commercial strategy in African nations. This is shown by China's increasing investment in a variety of road building projects. Furthermore, China is now lending Kenya money for technical growth, school expansion, and health expansion in impoverished areas; China has built malaria prevention and control centers. It has also provided volunteers to train local residents. It is now clear that Chinese monetary assistance is linked to the consumption of their services and goods, and the sole condition is compliance with the“One China”policy, as opposed to the“good governance”approach enforced by western donors.