Finlandiya'da din eğitimi
Religious education in Finland
- Tez No: 453109
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HALİSE KADER ZENGİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Finlandiya, Eğitim, Finlandiya'da Din Eğitimi, Finland, Education, Religious Education in Finland
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Din Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 150
Özet
Bu tez çalışmasında Finlandiya'daki genel eğitim sistemi ve din eğitimini; eğitimin durumu, öğretmen yetiştirme sistemi, din eğitiminin tarihsel gelişim ve dönüşüm süreci, ülkedeki dini yapı, din eğitimi müfredat programı ve din öğretmeni eğitimi gibi başlıklar altında incelenmiştir. Araştırma neticesinde, Finlandiya'da din eğitiminin, Fin toplumu ve kültürü için önemli bir unsur olduğu ve özellikle çocuk ve gençlerde vatandaşlık bilincinin oluşturulmasında kilit taşı görevini üstlendiği görülmüştür.
Özet (Çeviri)
At this resarch includes the general education system and religious education in Finland; the history of education, the system of teacher education, historical development and transformation process of religious education, religious structure in the country, religious education curriculum and religious education. As a result of research, it has been seen that religious education in Finland is an important element for Finnish society and culture, and is a keystone in the formation of citizenship consciousness, especially in children and adolescents.