Irak'ta internet ortamında pazarlama ve müşteri memnuniyeti
The online marketing and customer satisfication in Iraq
- Tez No: 453318
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ZİHNİ TUNCA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İnternet Ortamında Pazarlama, Müşteri Memnuniyeti, E-ticaret, Online Marketing, Customer Satisfaction, E-commerce
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 107
Özet
Bu çalışma, İnternet ortamında pazarlamadan müşterilerin memnuniyet düzeyini ölçmeye çalışmaktadır. Aynı zamanda Irak Cumhuriyetinde durumu analizi etmektir. Ayrıca karşılaşılan başlıca zorluklar ve kısıtlamalar tartışılacak ve internet ortamında pazarlama uygulanmasından Irak'ın faydalanabileceği umulan en önemli alanlar ele alınacaktır. Çalışma sonuçları bu teknolojik devrimin ve hızlı gelişiminin, geleneksel ekonomik yapıların yeniden yapılandırılmasına ilişkin gelecekteki olası etkilerinin aşırı önem taşıdığını göstermektedir. Bulgulara göre, Irak kendisine benzer gelişmekte olan ülkeler ile veya uluslararası standartlarla karşılaştırıldığında Irak Cumhuriyeti'nin bu alanda ne kadar gecikmiş olduğuna görülmektedir. Çalışma, Irak'ın online pazarlamada karşılaştığı birçok engel ve zorlukların olduğuna işaret etmiştir. Bu teknolojinin çeşitli ekonomik sektörler üzerinde olumlu etkisi olduğundan dolayı Irak'ın internet ortamında pazarlama hizmetinden ve genel olarak elektronik ticaret uygulamasından avantaj sağlayabilmesi için bu alanda karşılaştığı engel ve zorlukları aşmaya çalışması gerekmektedir.
Özet (Çeviri)
This study aims to find out the extent of the customer's satisfication for the online marketing in Iraq, especially for its economic aspects. The study, also discusses the extent of the use of online markting in the Republic of Iraq and the most prominent challenges and obstacles faced in the application of this technigue and reviwes the most important areas that could benefit the Republic of Iraq in the application of this technigue. The results of the study shows the rapid development of the technological revolution and its possible future effects on the restructuring of traditional economic structures. The data collected indicates the extent of the delay in the application of online marketing in the Republic of Iraq, compared with its counter parts from the developing countries or compared with the International standars. The study shows the importance of working to face up the obstacles that face the online marketing in the Republic of Iraq inorder to be benefit from the technology because of its positive effects on the various economic sectors of its.