2000 yılı sonrasında dergilerde yayınlanan axe reklamların görsel retorik ve figüratif dil kullanımının karşılaştırmalı içerik analizi
Omperative visual oratory and figurative language analysis of the axe advertisements' content which have been published in the magazines after 2000.
  1. Tez No: 454567
  2. Yazar: SENEM BAYARTAN ZAFER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. OYA ŞAKI AYDIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, İletişim Bilimleri, Advertising, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Reklam, Retorik, Görsel retorik, Figüratif dil kul, Advertisement, Oratory, Visual oratory, Figurative language usage
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Medya ve İletişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Bu çalışmanın temel amacı dergilerde yayınlanan reklamları görsel retorik ve figüratif dil kullanımı açısından analiz etmektir. Belirlenen amacın gerçekleşmesi adına çalışmada literatür taraması ve örnek olay incelemesi yöntemleri bir arada kullanılmıştır. Örnek olay incelemesi gereği axe markasının dergi reklamları ele alınmıştır. Yapılan incelemeler sonrasında ulaşılan sonuçlar reklamların görsel retorik ve figüratif dil kullanımı açısından zengin olması için tüketiciye mesaj vermesi kadar ikna edici olması gerektiğini göstermiştir. Araştırmaya konu olan marka görsel retorik ve figüratif dil kullanımı açısından sınırlı düzeyde yeterli bulunmuştur. Çalışmada tüketicilerin düşüncelerini ortaya koymak adına bir anket çalışmasının olmaması, sınırlılıkları meydana getirmektedir.
Özet (Çeviri)
The basic goal of this study is to compare and analyze the advertisements in the magazines about their contents' visual oratory and figurative language. To reach the aim of the study the literature review and case study methodologies have been used. For the case study the advertisements of AXE brand in the magazines. The results showed that for a rich advertisement about visual oratory and figurative language, they should send messages to the customer and they should be convincing. The brand of the case study has been found limited sufficient about the visual oratory and figurative language. The study does not contain a questionnaire to learn about the ideas of the consumers and this can be shown as the limitedness of this study.