Türk bankacılık sektöründe yabancı sermaye girişi: Fırsatlar ve riskler
Foreign capital entry in Turkish banking sector: Discount and risks
  1. Tez No: 454569
  2. Yazar: FERDİ ŞENTÜRK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HİCABİ ERSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Foreign Capital in Banking Sector, Foreign Investment, Finance Sector and Financial Efficiency
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Finans Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Finans Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası Bankacılık ve Finans Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
1980'li, yıllardan itibaren Türkiye finans sektörüne kapılarını açarak büyüme ve gelişme göstermiştir. Türkiye'de yabancı banka girişleri bu dönemden itibaren artmaya başlamış ve bu gelişmelerden sonra ekonomide büyüme görülmeye başlamıştır. Yaptığımız bu çalışma ile dünya ekonomilerinde ve Türkiye'de yabancı banka girişleri incelenerek bankacılık sektörü hakkında bize fayda gösterecek bilgilere ulaşmamız amaçlanmıştır. Yerli bankalar ile yabancı bankalar arasında karşılaştırma yapılmasına da olanak tanımaktadır. Ulusal ekonomiye yabancı bankaların olumlu etkileri olduğu gibi olumsuz etkileri de olduğu anlaşılmıştır. Sektör de yabancı sermayeyle beraber yeni teknoloji ve bankacılık ürünlerinin kullanımı artmakta, rekabet büyümekte ve finansal verimliliğin de artmaya başladığı gözlemlenmiştir. Yabancı bankaların Türkiye'ye girişlerinin daha istikrarlı bir bankacılık sistemi sağlayıp sağlayamayacağı ve ulusal bankaların rekabet nedeniyle sıkıntıya düşüp düşmeyeceği hususları tartışılan konular arasında yer almaktadır. Bu çalışmada yabancı bankaların Türkiye'ye giriş ve çıkışlarının etkileri yorumlanmıştır. Anahtar Kelimeler; Bankacılık Sektöründe Yabancı Sermaye, Yabancı Sermeye Yatırımı, Finans Sektörü ve Finansal Verimlilik,
Özet (Çeviri)
Turkey opened its doors to the financial sector has shown growth and development since 1980 entry of foreign banks in Turkey have started to rise since that period, and began to be growth in the economy after these developments. We did this work in the transition economies and developing economies and Turkey aimed to show us our access to information about the banking sector by examining the benefits of foreign bank entry. with domestic banks, it allows comparisons to be made between foreign banks. Negative effects as well as the positive effects of foreign banks to the national economy is understood to be in. Increasing the use of foreign capital to the sector with new technologies and banking products, competition is growing and the financial efficiency is also observed that began to increase. Foreign banks can not provide a more stable banking system, providing input on matters of national banks in Turkey and will not fall down due to shortage of competition are among the issues discussed. This study reviewed the impact of Turkey's entry and exit of foreign banks.