Markaların yaşadığı olumsuz olayların online medyada krize dönüşmesi ve otomotiv sektörüne yönelik bir araştırma
Negative events that brands experience which turn into crisis on online media and a research on automotive industry
  1. Tez No: 454717
  2. Yazar: ASLI ESENER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FİLİZ BOZKURT BEKOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Online Medya, Sosyal Medya, Kriz Yönetimi, Marka Yönetimi, Vaka Analizi, Online Media, Social Media, Crisis Management, Brand Management, Case Analysis
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Doğuş Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 138
Özet
Bu çalışma ile markaların yaşadığı olumsuz olayların, online medyada nasıl krize dönüştüğü, markaların bu krizleri nasıl yönettiği ve bu durumun markaları nasıl etkilediğinin irdelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın birinci bölümünde, online medya ve markaların online medya kullanımları, ikinci bölümde genel anlamıyla kriz yönetimi ile online medyada kriz yönetimi konuları ele alınmış, üçüncü bölümde ise, egzoz testlerini manipüle etmek amacıyla yasalara aykırı bir yazılım kullanan Volkswagen markasının yaşadığı emisyon krizi ile ilgili vaka incelenmiş, online medyadan elde edilen veriler içerik analizi ve nicel analizler yardımıyla değerlendirilmiş ve yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to examine how the negative events that brands experience turn into crises on online media, how brands manage these crises, and how this affects brands. In the first part of the study, online media and the use of online media by brands; in the second part, crisis management in a general sense and crisis management on online media were discussed. In the third part, the emission crisis experienced by Volkswagen which was found to use illegal software in order to manipulate the exhaust tests was investigated, the data obtained from online media were evaluated and interpreted with the help of content analysis and quantitative analysis.