Kur'an-ı Kerim'de 'Suhuf' adı verilen vahiy mecmuaları
Mecmua's revelation in Qur'an named 'Suhuf'
  1. Tez No: 454750
  2. Yazar: HALİDE KILIÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HARUN ÖĞMÜŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Tefsir, Suhuf, Vahiy, Mecmua, Tafsir, Suhuf, Revelation, Mecmua
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tefsir Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
Tüm İlahi dinlerde ortak olan belli esaslar vardır. Bütün peygamberlerin getirdiği dinler temelde bu esaslar üzerine kuruludur. İlk semavi kitaplar; peygamberlere verilen suhufla başlar. Suhuf, sahifenin çoğuludur. Sahife, yazılı veya yazılacak kağıttan, kırtastan bir parçadır. Bu da bizim sahife dediğimiz, yaprak ve varak adı verilen parçadan ibarettir. Çoğulu“sehaif”ve“suhuf”tur. Bu çalışmamızda Kur'an-ı Kerim'den ve Tefsirlerden yola çıkarak Adem (a.s), Şit (a.s), İdris (a.s) ve İbrahim (a.s)'a gönderilen sahifelerdeki esasları tespit edip açıklamaya çalışmaktır. Bu doğrultuda Bakara, Tevbe, Mü'minun, Ahzab, Saffat, Necm, A'la Sürelerindeki ayetlerden yola çıkarak, konumuz olan“Kur'an-ı Kerim'de Suhuf adı Verilen Vahiy Mecmuaları”nı açıklamak, ayrıca“Suhuf”kavramının nasıl doğru anlaşılması gerektiğini tefsirlerden detaylı bir şekilde araştırıp ortaya koymaktır.
Özet (Çeviri)
There are certain principles that are common to all divine religions. The religions brought by all the prophets are basically based on these principles. The first semavi books; start with Suhufu that given to the prophets. Suhuf, is the plural form of the leaf. The sheet is a piece of paper, made of paper to be written or written. This is what we call our pages, a piece called leaf sheet and leaf. The plural forms of the leaf are“field”and“suhuf”. In this study, we try to identify and explain the principles in the books that are sent from the Qur'an and Tafsir to Adem (a.s), Shit (a.s), Idris (a.s) and Ibrahim (a.s). In this perspective, it is necessary to explain from the verses of Bakara, Tevbe, Mü'minun, Ahzab, Saffat, Necm, A'la, how to explain the“Revelations given Suhuf in Tafsir”and how to be understood the concept of Suhuf in detail To investigate and reveal.