Algılanan marka deneyiminin marka yankısı üzerine etkileri ve bir araştırma
The effects of percieved brand experience on brand resonance and a survey
- Tez No: 454796
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YAĞMUR ÖZYER AKSOY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Brand Experience, Percevied Brand Experience, Brand Resonance
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 113
Özet
Günümüz dünyasında artan rekabet koşullarından dolayı, işletmeler müşterilerini kendi markalarına ve ürünlerine/hizmetlerine çekmek için daha fazla enerji harcamak durumundadır. Artık işletmeler bu durumun farkına vararak müşterilerine daha yakın olma zorunluluğu ve müşterilerine farklı hazlar ve duygular yaşatarak müşteri deneyimi yaşatmayı normal bir uygulama haline getirmeye başlamışlardır. Ürünlerini müşterilerinin hayat tarzına daha da uyumlu hale getirerek her geçen gün bu deneyimi daha da arttırmaya başlamıştır. Deneyim kavramını her geçen gün derinlemesine analiz ederek bu kavramı çeşitli alt başlıklara ayırmaya başlamışlardır. Marka deneyiminin duyusal, duygusal, davranışsal ve düşünsel boyutu gibi. Bu çalışmayla birlikte marka deneyimi algısı ve bu algının marka yankısı üzerine etkisi bir çalışmayla desteklenmeye çalışılmıştır. Çalışma algılanan marka deneyiminin marka yankısı üzerine etkileri incelenmiş ve bu durumla ilgili Starbucks markası üzerine bir araştırma yapılmıştır. Araştırma sonucu toplanan verilerin incelenmesinde SPSS21.0 programı kullanılmıştır. Anahtar Kelime: Marka Deneyimi, Algılanan Marka Deneyimi, Marka Yankısı
Özet (Çeviri)
In todays world, because of increasing competition, companies is spending more energy for keeping close their brands, products/services to their customers. While companies are realising the case, they have to be more close to their customers and start to normal case as presenting different pleasure and emotions for better customer experience. And they start to more increase the customer experience as they produce their product to more compitable to their customers live. They have begun to seperate this concept into various sub-titles as sensorial, emotional, behavioral, and intellectual experience, by analyzing the concept day by day in depth. With this study, the perception of brand experience and its influence on brand loyalty have been tried to be supported. The effects of the perceived brand experience on brand resonance were examined and a study was conducted on Starbucks brand. SPSS.21,0 (Statistical Package for the Social Science) program was used in the analysis of the collected data.