Eroin numunelerinin gaz kromatografi yöntemi ile tayini
- Tez No: 45530
- Danışmanlar: DOÇ.DR. NERMİN ERTAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Eroin numunelerinin Gaz Kromatografi yöntemiyle tayini, optimum şartlar, eroin, iç standart seçimi, minimum dedekte edilebilme miktarının belirlenmesi, Determination of heroin samples by gas chromatographic method, optimum conditions, heroin, selection of internal standards, determination of rninimum detection limit. Page number:55 Adviser: Doç.Dr.Nermin ERTAN
- Yıl: 1995
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 55
Özet
E EROİN NUMUNELERİNİN GAZ KROMOTOGRAFİ YÖNTEMİ İLE TAYİNİ (Yüksek Lisans Tezi) Hülya ASLİN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEMMUZ 1995 oz Bu çalışmada J and W Fused Silika Megabor kolon ve FID dedektörü kulla nılarak, Varian 6000 Gaz Kromatografîsi ile Eroin-HCl'in nicel analizi için optimum şartlar belirlenmiş, daha sonra değişik iç standartlar ile minimum dedekte edilebilme sınırları tesbit edilmiştir. İç standart olarak androsten, benzin, benzoin, Choest-4-en-3-one, dibenzen ftalat, N-Dotria, kafein, kodein, ly- nestrenol, naftalin, 4-nitro anilin, nonadekan, tetrakozan, otoluidin ve vanilin kullanılmıştır. îç standart olarak lynestrenol kullanıldığında en iyi sonuç elde edilmiş ve eroininin minimum dedekte edilebilme miktarı 4 ng bulunmuştur. Bilim kodu: 5001004
Özet (Çeviri)
ur DETERMINATION OF HEROIN SAMPLES BY GAS CHROMATOGRAPHY METHOD (M.Se.Thesis) Hülya ASLIN GAZİ UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY JULY- J 995 ABSTRACT In this study, the optimum conditions were determined for the quantitative analysis of hcroin-HCl samples with Varian 6000 Gas Chromatography by using J and W Fused Silice Megabor column and FID detector. Later, the minumum detection limits were determined by using different internal standarts. Andros- tene, dibenzenephalate, N-dotria, caffeine, codeine, benzoin, choest-4en-3-3-one, lynestrenol, napthalene, benzyn, 4-nitroanaline, nonadecam, tetraeosane, o-tolui- dine and vaniline were used as internal standards.The best results are obtained by using lynestrenol as internal standard and the minimum detection limit was found as4ng. Scienecode:5001004