İttihat ve Terakki dönemi Osmanlı-Almanya siyasi ilişkileri(1908-1918)
- Tez No: 458482
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YILMAZ TEZCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, Uluslararası İlişkiler, History, International Relations
- Anahtar Kelimeler: the Second Constitutionalist Period, Politics, the Party of Union and Progress
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yeni Yüzyıl Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 90
Özet
İttihat ve Terakki dönemi, II. Meşrutiyet ilanı ile başlar Mütareke dönemi ile kapanır, Osmanlı İmparatorluğunun son çeyrek asrında Alman İmparatorluğu ile kurmuş olduğu siyasi ilişkinin neticesinde ne gibi kazanımlar ve kayıplar yaşandı, bu durum zamanın koşulları gereği mecburi olarak mı? Kuruldu. Yoksa yanlış bir politikanın mahsulü olarak mı, İmparatorluk, Alman çıkarı uğruna yıkılmaya sürüklendi? Bu çalışmada Sultan II. Abdulhamid döneminden başlayarak Avrupa'nın çağ itibari ile güçlü Devletlerinin genel durum ve politikaları da ele alınmak suretiyle genelden özele doğru bir inceleme çalışması yürütülmüştür. Böylelikle Alman İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğunun siyasi ilişkilerindeki temel nedenler öğrenilmeye çalışıldı. Anahtar kelimeler: II. Meşrutiyet, Politika, İttihat ve Terakki
Özet (Çeviri)
The period of the Union and Progress begins with the proclamation of the Second Second Constitutionalist Period and ends with the period of Armistice. What are the ganis and losses of the Ottaman Empire because of the political relations with the German Empire in the final quarter -century and were these political relations imperative due to the conditions of that period or was the Ottaman Empire led to a downfall for the interests of the German Empire as a result of a wrong policy? In this study, an overview of the general conditions and policies of the mighty States of Europe during the period was provided from general to more specific issues beginning from the period of Abdulhamid II. Therefore, the main reasons behind the political relations between the Ottaman Empire and the German Empire were intended to be revealed.