Sultan II. Abdülhamid Dönemi: Doğu Anadolu toplumsal ve siyasi politikalar
Sultan Abdülhami̇d the 2nd Era: East Anatoli̇a soci̇al and poli̇ti̇cal poli̇ci̇es
  1. Tez No: 458596
  2. Yazar: MERVE KÜBRA İNCE
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERDAL ÇETİNTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Sultan II. Abdülhamid, Ermeniler, Kürtler, Hamidiye Alayları, Aşiret Mektebi, Sultan Abdulhamid the 2nd, Armenians, Kurds, Hamidiye Regiments, Aşiret(Tribe) School
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
Bu çalışma Sultan II Abdülhamid dönemi ülkenin siyasi, toplumsal durumunu genel olarak ortaya koymaktadır. Doğu Anadolu da yaşayan Ermenilerin ve Kürtlerin coğrafyasında yaşanan sıkıntıları sosyal ve ekonomik kaynakları tespit etmeyi amaçlamaktadır. Bu problemlerin beslendiği dahili ve harici kaynakları anlatmaktadır. Son olarak ta Sultan II Abdülhamid' in belirtilen sorunlara yönelik iç ve dış politikalarını ve bunların çözüme olan katkılarını değerlendirmektir. Bu çerçevede birinci bölümde Ermeni, ikinci bölümde de Kürt meselesi ele alınmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study reveals the country's social and political situation of Sultan Abdulhamit the 2nd Era in general. It aims at determining the problems which were derived from the connection of Armenians and Kurds separately and together which was arisen in East Anatolia. It also explains the inside and outside sources which these problems were rooted in. Finally it evaluates the domestic and foreign policies of Sultan Abdulhamid the 2nd regarding the indicated problems and the contributions of the solutions to these problems. In this context Armenians in the first part and Kurds in the second part are discussed.